Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

Roma & Napoli

  • Reisende til Italia må fylle ut et «Health Declaration»-skjema før innreise. Ved innreise med fly kan denne erklæringen også fylles ut ved ombordstigning. Skjemaet kan hentes frem på følgende kobling: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/modulo_rientro_da_estero__26_08_20_inglese.pdf
  • For reisende fra Hellas, Malta, Spania og Kroatia – eller personer som har oppholdt seg der de siste 14 dagene før avreise – er det nødvendig å dokumentere en negativ COVID-19-test som ikke må være eldre enn 72 timer, eller det må utføres en test ved innreise. Etter innreise fra disse landene er det obligatorisk å rapportere innreise til de lokale italienske helsemyndighetene der du bor i Italia (Dipartimento di prevenzione dell’azienda sanitaria locale).
  • For tiden gjelder et innreiseforbud for reisende som i løpet av de siste 14 dagene har oppholdt seg i eller reist gjennom et av de følgende landene: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Bosnia-Hercegovina, Brasil, Chile, Columbia, Kosovo, Kuwait, Nord-Makedonia, Moldova, Montenegro, Oman, Panama, Peru, Den dominikanske republikk og Serbia.
  • På flyplassene blir det utført helsekontroll med måling av temperatur.
  • Hvor mye som er åpent og hva man får tilgang til av turisme-infrastruktur varierer fra region til region. Hoteller, forretninger, barer og restauranter kan åpne igjen hvis de overholder strenge pålegg om smittevern og hygiene. Et munnbind som dekker nese og munn og engangshansker er foreskrevet mange steder (f.eks. i butikker, alltid der hvor den nødvendige avstanden ikke kan overholdes). På offentlige områder der mennesker kan samles, er det obligatorisk å bruke munnbind fra kl. 18:00 til 06:00. Derfor må du alltid ha med deg munnbind. Overtredelser av dette påbudet kan medføre bøter. Avstandsregelen på 1-2 meter mellom personer gjelder. Det utføres ofte måling av temperatur (som oftest med et pannetermometer) før adgang til innretninger (f.eks. offisielle bygninger, museer, forretninger osv.). Ved for høy temperatur blir du nektet adgang, og under visse omstendigheter vil statens helsemyndighet bli informert om å iverksette ytterligere tiltak. For adgang til mange innretninger er det obligatorisk med hånddesinfisering med antibac som er tilgjengelig på stedet.
  • Vær oppmerksom på at disse bestemmelsene kan endre seg når som helst. Du finner ut av eventuelle endringer på stedet.