Reiserute

På denne vidunderlige studieturen venter de mest spektakulære høydepunktene Israel kan by på: Fascinerende UNESCO-verdensarvsteder, historiske utgravninger og vidunderlige landskap. Opplev de spennende fasettene av det «Hellige land» på nært hold – vuggen til de kristne og jødiske religiøse verden vil inspirere deg!

1. dag: Ankomst

Fly til Tel Aviv. Vår engelsktalende reiseleder ønsker oss velkommen. Transfer til vårt komfortable hotell i den israelske kystregionen.

2. dag: Haifa, Baha‘i-hager, Akko & Safed (2× UNESCO-verdensarv)

Vi drar i havnebyen Haifa til de fascinerende hengende hagene i Baha’i – også med rette et sted på listen over UNESCOs verdensarvsteder. I Akko spaserer vi gjennom den pittoreske gamlebyen, som har fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Vi beundrer den gamle korsfarer-havnen og undergrunnshallene til den legendariske Tempelridderordenen (inkludert inngang). Videre drar vi til Safed, en av de 4 hellige byene i Israel. Vi går gjennom de smale gatene, forbi de to severdige synagogene. Vi overnatter de neste 2 nettene i Galilea.

3. dag: Genesaretsjøen, Galilea, Kapernaum, Tabgha & berget fra bergprekenen

I dag blir vi kjent med den opprinnelige levemåten i en israelsk Kibbutz (inkludert inngang): En bosetning, der innbyggerne lever og arbeider kollektivt. Deretter kommer vi til den glitrende Genesaretsjøen, hvor du etter eget ønske kan ta en båttur for å nyte den vakre utsikten. På nordkysten av sjøen ligger den tidligere fiskerlandsbyen Kapernaum, hjemstedet til Peter. I Tabgha beundrer vi også «Brødunder-kirken» med sitt unike mosaikkgulv. Deretter komme vi til «berget fra bergprekenen», hvor Jesus holdt den uforglemmelige bergprekenen. Gjennom et landskap som tar pusten fra en, drar vi tilbake til Galilea.

4. dag: Nasaret, Antikkens Skytopolis, Jeriko, Qumran & Betlehem

Gjennom den fruktbare Jordandalen kjører vi til Bet-Sjean, antikkens Skytopolis. I den arkeologiske nasjonalparken (inkludert inngang) opplever vi utgravingene av denne en gang så praktfulle byen. Vi drar videre sørover til Jeriko, den eldste byen som fortsatt er bebodd. Ved en spasertur gjennom den maleriske gamlebyen har vi hele tiden «Fristelsens fjell» i syne. En nytt høydepunkt for oss: utgravingene ved Qumran (inkludert inngang), verdenskjent for funnet av de eldste hittil kjente bibelhåndskriftene. Etter ankomst til Betlehem (Palestina), besøker vi Jesus Kristi krybbeplass og den berømte Fødselskirken. Vi overnatter de neste 4 nettene på et komfortabelt hotell i Jerusalem.

5. dag: Oljeberget & gamlebyen i Jerusalem (UNESCO-verdensarv)

Gjennom et fantastisk landskap drar vi til Oljeberget: Utsikten over Jerusalem er fantastisk. Vi går inn i gamlebyen i Jerusalem (UNESCO-verdenskulturarv) og ser med en gang den gylne kuppelen til den berømte Klippemoskeen og den hellige Klagemuren. Vi spaserer til St. Annas kirke, den eldste korsfarerkirken som fortsatt finnes. Like deretter Betesda-dammen, stedet der Jesus skal ha helbredet en lam mann. Vi følger «Via Dolorosa» med stasjonene til Jesu korsvandring fram til gravkirken. Deretter går vi til det jødiske kvarteret – en uforglemmelig framvisning av antikken. Vi spaserer forbi Cardo Maximus, en gang hovedgaten til det bysantinske Jerusalem. Deretter går turen til det verdenskjente Zions berg med Dormitio-klosteret, Nattverdsalen og Davids grav.

6. dag: Jerusalem

I dag er det mye tid for avslapning og nye oppdagelser. Noen slapper av på hotellet eller tar en spasertur. Andre oppdager natur- og kulturskatter i omgivelsene på egen hånd. Det kan da lønne å se bl.a. det ortodokse kvarteret Mea Shearim, det israelske parlamentet – det såkalte Knesset – og Knesset Menora, en syvarmet lysestake i bronse.

7. dag: Oppdagelsesdag – Dødehavet & Masada (UNESCO-verdensarv)

En unik, valgfri heldagsutflukt gir i dag uforglemmelige opplevelser. På vestkysten av Dødehavet opplever vi først det ville, romantiske oaselandskapet til nasjonalparken «Ein Gedi». På et isolert fjellplatå i nærheten ligger UNESCO-verdenskulturarven Masada. Via taubane kommer man seg bekvemt opp til den en gang så mektige fjellfestningen – som i år 70 e.Kr. var siste støttepunkt til jødene i deres heroiske kamp mot romerne. Før vi starter på tilbaketuren, har vi anledning til å ta et bad i Dødehavet. Det høye saltinnholdet hindrer at man synker, og gjør svømmeturen til en unik opplevelse.

8. dag: Hjemreise

I dag skal vi ta avskjed med “det hellige land”. Vi drar til flyplassen og flyr tilbake til Norge.


Du vil bli begeistret over våre komfortable hoteller !

Eksempler på hoteller


Inkludert spektakulært utfluktsprogram + inngangsbilletter bl.a. til 3 UNESCO-steder!

Inklusivytelser

 • Fly tur/retur med rennomerte flyselskap5 til Tel Aviv
  Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer & transport til og fra hotellet
 • 7 overnattinger i dobbeltrom på utvalgte komfortable hoteller:
  • 1 natt i den israelske kystregionen
  • 2 netter i Galilea
  • 4 netter i Jerusalem
  7× rikholdig frokostbuffet
 • Fascinerende studiereise i vår moderne og klimatiserte turbuss med de mest berømte høydepunktene i Israel!
  Gled deg til et spektakulært utfluktsprogram + inngangsbilletter (jf. programmet), bl.a. med følgende høydepunkter:
  • Safed
  • Akko (Verdensarv)
  • Baha’i-hager (Verdensarv)
  • Genesaretsjøen
  • Galilea
  • Kapernaum
  • Tabgha
  • Berget fra bergprekenen
  • Nasaret
  • Jordandalen
  • Skytopolis
  • Jeriko
  • Qumran
  • Oljeberget
  • Betlehem
  • Jerusalem (Verdensarv)
 • Kvalifisert engelsktalende studiereiseledelse
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet

5 f.eks. Turkish Airlines (Europas beste flyselskap 2011 – 2016 i henhold til Sky Trax World Airline Award) med mellomlanding og flybytte i Istanbul tur/retur til Tel AvivDine tilleggsytelser

Nytelsespakke4:

Pakken inneholder halvpensjon, dvs. 6x rikholdig kveldsbuffet med internasjonale spesialiteter og 1x kvelds-snacks på ankomstdagen: til kun 1.650,– NOK per person.

Kulturpakke4:

Pakken omfatter heldagsutflukten “Dødehavet og Masada (verdensarv)” og “Båttur på Genesaretsjøen”:
kun 1.550,– NOK per person.

Enkeltromstillegg:

2.990,– NOK per person (med forbehold om tilgjengelighet)

4 OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan forhåndsbestilles. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Sammenlikning av temperaturer

 JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Jerusalem111216212527292928241713
Oslo-3-23915202122181051

Regjeringsform:

Israel har vært uavhengig siden 14. mai 1948. Parlamentarisk demokrati; ingen skriftlig grunnlov, men enkelte grunnlover. Parlament: Knesset, énkammer-parlament med 120 seter. Parlamentsvalg etter proporsjonal representasjon hvert fjerde år, president for staten Israel: Reuven Rivlin siden 24.07.2014. Valg av statspresidenter hvert sjuende år i parlamentet.

Hovedstad:

Jerusalem

Religion:

74,9 % jøder, 17,52 % muslimer, 1,9 % kristne, 1,63 % drusere, 3,98 % annet

Språk:

Hebraisk, arabisk. Handelsspråk: Engelsk

Klima:

Tre klimasoner: Kystnivå – fuktige og varme somre, milde og regnfulle vintre (for eksempel Tel Aviv); fjellområder – varme og tørre somre, kalde vintre (f.eks. Jerusalem); ørken – varme og tørre somre, milde vintre (f.eks. Negev)

Strøm:

230 volt vekselstrøm, 50 hertz. Det trengs en adapter.

Lokal tid:

I Israel er det overgang mellom sommer- og vintertid. Dermed er tidsforkjellen til Norge +1 time hele året.

Telefonsamtaler:

Landskode for langdistansesamtaler fra Norge til Israel er 00972. Fra Israel til Norge er landskoden 0047.

Land og folk:

I Israel er det vanlig å gi tips. Som i Amerika er tips en del av inntekten i serviceyrker. I tillegg symboliserer det også en anerkjennelse. For gruppereiser anbefales det ca. 20 – 30,– NOK per dag per person for reiselederne, og for bussjåføren ca. 15,– NOK per dag per person. Det er naturligvis opp til enhver hvor mye og om man vil gi tips.
I Tel Aviv og områdene rundt advares det mot til dels svært sterke strømninger. Reisende må alltid oppholde seg i nærheten av stranden og ikke svømme for langt ut. Det anbefales kun å bade på overvåkede kyststrekninger, å ta hensyn til og følge flaggene på strendene og kunngjøringer fra livvaktene.

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Passet må være gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet.
Visum: Norske statsborgere får ved innreisen i Israel et gratis turistvisum (B2) for et tidsrom på opp til tre måneder. Ved innreise til den internasjonale flyplassen Ben Gurion/Tel Aviv får hver reisende et innreisekort («Border Control Clearance») som må oppbevares frem til avreise. Passet stemples derfor ikke lenger ved ankomst. Ved kryssing av kontrollsteder, spesielt på Vestbredden, bør innreisekortet medbringes for å unngå vanskeligheter.
Norske statsborgere som tidligere har blitt utvist fra Israel, har oppholdt seg ulovlig i Israel eller har blitt nektet innreise til Israel, må sjekke saken og få visum før innreise hos et israelsk konsulat eller Israels innenriksdepartement.
Tidligere turer til arabiske stater eller Iran utgjør ikke noen hindring for innreise. Hvis det foreligger visum for arabiske stater eller Iran i passet, må det imidlertid ved innreise forventes en sikkerhetsundersøkelse av israelske sikkerhetsstyrker ved ankomst (unntak: Jordan og Egypt). Ved stempel/visum fra Malaysia, Indonesia eller Sudan må det også forventes en sikkerhetskontroll. Det anbefales eventuelt å spørre om dette ved den israelske ambassaden i Oslo.
Personer som er født i et arabisk land og regnes som arabere eller muslimer, stammer fra Midtøsten eller har vært involvert i aktivistiske eller misjonære aktiviteter, blir ofte utsatt for grundige undersøkelser.
Innreise i de palestinske områdene (Vestbredden) fra Israel: Prinsipielt kan norske statsborgere uten problemer reise fra Israel til Vestbredden så lenge de tar hensyn til åpningstidene ved overgangene. Overgangene til de palestinske områdene mellom Israel og Vestbredden samt mellom Jordan og Vestbredden blir kontrollert av israelske myndigheter og kan stenges uten forvarsel. Ved utreise fra Israel via Ben Gurion flyplass, gjennomføres det tidskrevende bagasjekontroll og passasjerundersøkelser. Det anbefales å være tidlig ute på flyplassen. Hvis elektrisk utstyr, spesielt bærbare PC-er, holdes tilbake av de israelske sikkerhetsmyndighetene for undersøkelser, blir de vanligvis videresendt til passasjerens oppholdssted etter én til tre dager. Juridisk bindende informasjon og/eller informasjon om innreisebestemmelser som går utover disse henvisningene, får du bare direkte fra ambassaden eller konsulater i landet du skal reise til.
Statsborgere fra andre land rådes til å sjekke visaforholdene på sine respektive ambassader. Du er selv ansvarlig for å søke om og fremvise et ev. nødvendig visa. TSS Travel Service Scandinavia tar ikke noe ansvar dersom dette forsømmes. Vær oppmerksom på at innreise avhenger av godkjenning fra immigrasjonsmyndighetene.

Reiseledelse:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg: Vi har satt sammen et program med utallige høydepunkt som gir deg muligheten til å oppleve mangfoldet både i kulturen og naturen, samt lære mye om land og folk.

Ekstra pakker:

Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser. Vi vil anbefale at du sikrer deg følgened tilleggspakker. I den sammenhengen drar nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:
Nytelsespakke: Pakken inneholder halvpensjon, dvs. 6× rikholdig kveldsbuffet med internasjonale spesialiteter og 1× kvelds-snacks på ankomstdagen: til kun 1.650,– NOK per person.
Kulturpakke “Oppdager”: Pakken omfatter heldagsutflukten «Dødehavet og Masada (verdensarv)» og «Båttur på Genesaretsjøen»: kun 1.550,– NOK per person.

OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan forhåndsbestilles.. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta/banker/kreditkort:

Valutaenheten er den israelske nye shekelen (ILS). 1 shekel = 100 agorot. Kurs (februar 2020): 1 NOK = 0,38 ILS; 1 ILS = 2,65 NOK.
Det anbefales å ikke veksle penger før du har ankommet reisestedet. Dette kan du gjøre på hoteller, postkontor, vekslingskontor og i banker. Åpningstidene for bankene er som regel: Lør – fre kl. 08.30 – 12.00 og i tillegg lør, tir og tor kl. 16.00 – 18.00.
I de fleste minibanker kan du ta ut penger med kreditt- eller debetkort. Det siste er kun mulig hvis automaten har en Maestro- eller Cirrus-logo. Det kan påfalle gebyrer. De fleste større butikker, hoteller og restauranter godtar kredittkort som betalingsmiddel. Også her kan det påfalle gebyrer. Debetkort godtas sjelden som betalingsmiddel.

Tollforskrifter:

Inn- eller utførsel av pengemidler (kontanter, sjekker, reisesjekker) verdt totalt 80 000 ILS må registreres. Tilsvarende «Tollskjema nr. 84» kan bestilles ved å ringe +972 2 658 7777. Ytterligere tollopplysninger om import av varer kan fås fra ambassaden i ditt hjemland. Bare der kan du få juridisk bindende informasjon. Tollbestemmelsene for Norge finner du på www.toll.no.

Medisinsk informasjon:

Vaksinering: Vaksinasjon mot poliomyelitt (barnelammelse) anbefales på det sterkeste. Folkehelseinstituttet anbefaler dessuten standard vaksinasjon mot difteri, stivkrampe og kikhoste (https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/).
Diaré: Med tilsvarende matvare- og drikkevannshygiene, kan de fleste tilfeller av diaré unngås. Noen grunnregler: Drikk bare vann med sikker opprinnelse, f.eks. flaskevann med kullsyre, aldri vann fra springen. Til nød kan filtrert, desinfisert og kokt vann brukes. Også til oppvask og tannpuss bør det brukes drikkevann der det er mulig. For næringsmidler gjelder følgende: kokt eller skrell selv. Hold alltid fluer unna maten. Vask hendene så ofte som mulig med såpe, alltid etter at du har vært på toalettet, og alltid før du tilbereder mat og før du spiser. Benytt deg av hånddesinfisering der dette er tilgjengelig, og bruk alltid papirhåndklær.
Infeksjonssykdommer: Noen smittsomme sykdommer som overføres av mygg eller flått forekommer, men er heller sjeldne (f.eks. leishmaniasis, vestnilfeber, sandfluefeber). Bruk insektsbeskyttelse (f.eks. myggmiddel, myggnetting, langermede klær).

Strafferettslige forskrifter:

Hittil finnes det ikke noe bevis på at utenlandske besøkende er målet for vold. Det oppfordres sterkt til å være ekstra forsiktig, fremfor alt i Jerusalem og på Vestbredden. Reisende bør unngå store folkemengder og som besøkende til Gamlebyen i Jerusalem eller andre utsatte steder bruke en kunnskapsrik lokal ledsager. Det frarådes å besøke Gamlebyen i Jerusalem etter mørkets frembrudd.
Vestbredden har vært okkupert av militæret siden 1967 og er delt inn i områder med ulike administrative arrangementer. Det er mange kontrollsteder og blokkerte veier, særlig mellom Israel og Jerusalem på den ene siden og på Vestbredden på den andre siden, men også innenfor Vestbredden.
For Vestbredden kan overganger til Israel også stenges uten varsel. Til tross for intervensjon av ambassaden i Tel Aviv eller konsulatkontoret i Ramallah, er det da umulig å passere overgangen til Israel.
Det kan stadig vekk oppstå spontane protester, særlig ved kontrollstedene, men også i større byer på Vestbredden. I så fall anbefales spesiell forsiktighet. Reisende anbefales å registrere seg på https://www.reiseregistrering.no/. Dette gjør det lettere for norske myndigheter å ta kontakt med nordmenn ved en mulig krisesituasjon. Sikkerhetstilstanden kan raskt forandre seg. Før og under reisen til Israel anbefales det å holde seg informert om aktuelle utviklinger.

Spesielle strafferettslige bestemmelser:

Homoseksuelle handlinger mellom menn er straffbart i de palestinske områdene. Hittil finnes det imidlertid ikke noe kjent tilfelle hvor utlendinger har blitt påtalt for homoseksuelle handlinger. Mer alvorlig enn kriminell påtalemyndighet er imidlertid sosial diskriminering: homoseksualitet er fortsatt et sosialt og religiøst tabu på Vestbredden og Gazastripen.

Medisinsk behandling:

Nivået på omsorg i Israel er bra til svært bra. Nødhjelp blir utelukkende gitt i det veletablerte statlige helsevesenet. I de palestinske områdene er nivået på omsorg betraktelig begrenset. Sykebiler får ikke passere grensen inn til Israel. En utenlandsk helseforsikring med returalternativ ved nødstilfeller anbefales. Spesielt hvis du har eksisterende sykdommer bør du innhente råd før du reiser fra en tropemedisinsk rådgivning / en tropelege / reiselege.

Kunden må sørge for at hans eller hennes fysiske og mentale tilstand passer til den valgte reisen. Kunden må selv finne informasjon om fysiske og psykiske situasjonene som er knyttet til reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser/dato: juli 2020

«Som alltid generelt fornøyd; supert forhold pris/utbytte!”»

Herr K., reisedeltaker, 10.02.2017³


«Vellykket tur til et fantastisk vakkert land.”»

Herr R., reisedeltaker, 09.03.2017³


3 TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er deler av et europeisk turoperatørkonsern som arrangerer reiser for kunder fra flere europeiske land. Undersøkelsen ble gjennomført blant gjestene som deltok på reiser med RSD/TSS i løpet av 2018 / 2019. Disse kommentarene stammer fra kunder som har reist med oss.

Forstørrelse: