Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

Din reiserute:

Opplev en spennende studietur på det mystiske subkontinentet i India. Vi besøker mange, fascinerende UNESCO-verdenskulturarvstedene, inkludert det verdensberømte Taj Mahal, samt minnesmerket til Mahatma Gandhi. Storslåtte palasser og variert landskap finnes på ruten vår. Bli kjent med den magiske kulturen i India på nært hold.

1. – 2. dag: Ankomst, New Delhi og Qutub Minar (UNESCO-verdensarv)

Fly til Dehli med ankomst 2. dag. Vår vennlige engelsktalende reiseleder tar imot oss på flyplassen og følger oss til den moderne bussen vår. Etter en avslappende frokost i 4-stjerners hotellet vårt i Gurgaon/Delhi, blir vi kjent med New Delhi med en spennende bytur. Dessuten får vi se Qutub Minar, en 73 m høy minaret, som er en del av UNESCO-verdensarven.

3. dag: Mandawa og Havelis

I dag drar vi til Mandawa, en liten, tidligere handelsstad langs den berømte Silkeveien. Tallrike handelsfolk slo seg ned her, og bygget flotte, palasslignende hus her – såkalte «Havelier». Den dag i dag kan vi fortsatt skimte restene etter denne fordums prakt. En rekke fargerike fresker vil trollbinde oss. Vi overnatter i Mandawa.

4. dag: Bikaner og Junagarh Fort

Vårt neste reisemål er byen Bikaner nord i regionen Rahasthan. Vi slentrer gjennom den yrende gammelbyen og beundrer den fargerike aktiviteten på torget. Og så står vi allerede foran det imponerende Junagarh Fort. Plasseringen er litt spesiell: I stedet for på en høyde, som var vanlig, ble fortet bygd på bakkenivå i ørkensanda. Nyt, om ønskelig, en vidunderlig frivillig folkloreaften samt kamelvogntur. Vi overnatter i Bikaner.

5. dag: Jodhpur

På veien til Jodhpur passerer vi fascinerende ørkenlandskap, øde stepper og livlige tettsteder. Når vi ankommer i Jodhpur, tar vi turen til klokketårnet, som er midtpunktet i byen. Her ligger også det gamle markedet, der vi lar kvelden klinge ut. De neste 2 nettene tilbringer vi med 4-stjernes komfort i Jodhpur.

6. dag: Jodhpur og Mehrangarh Fort

Etter en avslappet frokost legger vi ut p. en utforskingstur i Jodhpur. Byen, som er omgitt av en ti kilometer lang mur, forbinder innflytelse fra indisk og arabisk kultur. Vi slentrer gjennom maleriske, trange smug. Alltid synlig: Det mektige Mehrangarh Fort foran byporten som ligger p. et 123 m h.yt berg. En fascinerende bygning. Ikke langt unna ligger Jaswant Thada, et minnesmerke i hvitt marmor til minne om Maharaja Jaswant Singh II.

7. dag: Ranakpur og Jain-tempel

Om morgenen går turen videre til Ranakpur. Her står et av de vakreste og mest betydelige Jain-templene i India. Det arkitektoniske mesterverket med over 1000 ulike søyler tiltrekker seg i dag ikke bare tilhengere av jainismen, men også mange kunstelskere. Vi drar videre til vårt 4-stjerners hotell i Udaipur.

8. dag: Udaipur, bypalass og Jagdish Tempel

Udaipur er blant de vakreste byene i India. Severdig er den fortryllende hagen Sahelion-ki Bari, med sine talrike fontener og brønner. Enda et høydepunkt er bypalasset, som troner på en klippe langs breddene til Pichola-innsjøen. Anlegget består av 11 forskjellige palasser, som har oppstått i løpet av 300 år. Jagdish Tempel, som er viet til guden Vishnu lønner seg også. På ettermiddagen kan du, hvis du ønsker det, delta på båtturen vår over Pichola-innsjøen. Da kan du besøke palasset Jag Mandir på en liten øy midt i innsjøen.

9. dag: Jaipur og Hawa Mahal

I dag når vi Jaipur – hovedstaden i Rajastan-regionen. Utallige palasser og fort vitner om en svunnen storhetstid. Vi legger inn en fotostopp ved Hawa Mahal, det såkalte «Vindenes palass» – en spektakulær bygning i gammelbyen. Om ettermiddagen har du mer enn nok tid til å utforske byen på egen hånd. Vi overnatter på et 4-stjerners hotell i Jaipur.

10. dag: Jaipur, Amber Fort og Jantar Mantar (UNESCO-verdensarv)

Etter frokost drar vi til Amber Fort, et mektig festningsanlegg som speiler seg i sjøen under. Veien dit tilbakelegger vi behagelig i jeeps. Om ettermiddagen går turen videre til det imponerende bypalasset, og til Jantar Mantar, det mest kjente av fem historiske observatorier i India. Med rett ble den erklært til UNESCO-verdensarv i 2010. Etterpå kan du delta på en frivillig rickshaw-tur gjennom Jaipurs vakre smug.

11. dag: Fatehpur Sikri og Taj Mahal (2× UNESCO-verdensarv)

Fatehpur Sikri, den tidligere hovedstaden i Mogul-riket, ble bygget på slutten av det 16. århundre. Den er i nesten perfekt stand og viser et fascinerende bilde av datidens arkitektoniske mesterverk. Det er ikke uten grunn at byen ble erklært til UNESCO-verdensarv. Etterpå kommer høydepunktet på reisen: det verdensberømte Taj Mahal, naturligvis på UNESCOs verdensarvliste, og også kalt verdens 8. underverk. Ca. 20 000 arbeidere var med på å bygge det hvite marmorbygget, som det tok 22 år å bygge. Deretter drar vi til vårt 4-stjerners hotell i Agra, der vi overnatter i høy komfort.

12. dag: Agra og Det røde fortet (UNESCO-verdensarv)

I dag skal vi oppdage Agras røde fort, som ble bygd under tre regjerende stormoguler. Et avgjørende bidrag til det monumentale byggverket ble gitt av stormogulen Shah Jahan, som også fikk bygget Taj Mahal slik at det kunne sees fra fortet. Det røde fortet står også på UNESCO-verdensarv. Om ettermiddagen går turen tilbake til Dehli, der vi tilbringer kvelden og natten på vårt 4-stjerners hotell.

13. – 14. dag: Delhi, Det røde fortet (UNESCO-verdensarv) og hjemreise

På en tur rundt i byen får vi se dag det «gamle» Dehli. Vi får bl.a. se Det røde fort, som står på UNESCO-verdensarv, Indias største moské Jamma Masjid og minnesmerket Raj Ghat til minne om drapet på Mahatma Gandhi. Vi kjører forbi triumfbuen India Gate, videre til Rashtrapati Bhawan, den indiske presidentens embedsbolig. Deretter er drømmereisen vår over. Etter siste natt på hotellet, drar vi til flyplassen og flyr hjem til Norge igjen. Ankomst på dag 14 eller 15.


Inklusivytelser

 • Rutefly tur/retur med renommerte flyselskap5 til Delhi
  Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer & transport til og fra hotellet
 • 12 overnattinger i dobbeltrom på utvalgte 4-stjerners hoteller (landets egen kategori),
  12× rikholdig frokostbuffet
 • Fascinerende studietur i vår moderne og klimatiserte turbuss med Indias mest berømte høydepunkter. Du kan glede deg til et spektakulært utfluktsprogram bl.a. med de 6 mest berømte UNESCO-verdenskulturarvstedene:
  • Taj Mahal (Verdensarv)
  • Det røde fortet, Delhi (Verdensarv)
  • Qutub Minar (Verdensarv)
  • Jantar Mantar (Verdensarv)
  • Fatehpur Sikri (Verdensarv)
  • Det røde fortet, Agra (Verdensarv)
  • Junagarh Fort
  • Mehrangarh Fort
  • Jain-tempel
  • Jagdish Tempel
  • Hawa Mahal
  • Amber Fort
 • Fagutdannet, engelsktalende reiseleder
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet

5 f.eks. Emirates (et av verdens beste flyselskaper) med mellomlanding og flybytte eller Dubai


Dine tilleggsytelser

Kulturpakke4:

Pakken inneholder alle inngangsbilletter og guide ved severdighetene iht. programmet samt de tre spennende utfluktene «Indisk folkloreaften med kameltrukket vogntur og folkedans Rajasthan», «Rickshaw-tur gjennom Jaipur» og «Båttur på Pichola-innsjøen»: kun 2600,– NOK per person.

Nytelsespakke4:

Pakken inneholder komfortabel halvpensjon, dvs. 11× deilig middag: kun 1800 NOK.

4 OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan kun bookes på stedet med guidene. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Enkeltromstillegg:

4600,– NOK pr. person (med forbehold om tilgjengelighet)

Du vil bli begeistret over våre 4-stjerners hoteller !

Inkludert spektakulært utfluktsprogram med bl.a. 6 verdenskulturavstedene !

Viktig visuminformasjon til India

Norske, svenske, danske og finske statsborgere må betale for visum for å komme inn i India.
Visumet kan søkes tidligst 30 dager og senest 4 arbeidsdager (online) før datoen for innreise.
For å søke må det norske passet være gyldig i minst 6 måneder ved planlagt innreisedato og skal også ha tre tomme motstående sider.

Visumet kan:
1. kan søkes online på den offisielle nettsiden https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html (Pris: minimum 10 (april til juni) /25 (juli til mars) US$ pluss eventuelle bankgebyrer på 2,5% (Visa/Mastercard)/3,5% (Paypal)) eller
2. på en av Indias konsulater før avreise (Pris: fra ca. 870 NOK).
3. Det er IKKE mulig å søke på flyplassen ved innreise

1. Søk på Internett:

➢ Fyll ut søknaden online på den offisielle nettsiden.
Vennligst sjekk denne hjemmesiden for mulige endringer og ytterligere nødvendige dokumenter før du sender søknaden: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

VIKTIG! Pass på at opplysningene er riktige. Selv ved den minste feil (for eksempel et tall er oppgitt i feil rekkefølge eller bokstaven „O“ er oppført i stedet for tallet „0“ i passnummeret), kan medføre problemer når du ankommer landet.

➢ Man må passe på at riktig visumkategori er fylt ut → turistvisum.
➢ Vennligst vær oppmerksom på: Det er obligatoriske felt som må fylles ut, som er merket med *, og frivillige opplysninger. Frivillige opplysninger er ikke obligatorisk.
➢ Feltet „Reference Name in India / Address”: Dette er et obligatorisk felt. Her fyller du inn adressen til til rundreisens første hotell:

Lemon Tree Sector 60 Gurugram
Urban Complex, Ch. Nandaram Marg,Ullahwas Village, Sector 60
Gurugram, Haryana 122011
Tel: +91 124 714 2323

➢ Betal visumgebyret. Mastercard, Visa og Paypal aksepteres. (vår anbefaling: Betal minst 6 arbeidstager før avreise)
➢ Pass på å sende med nødvendige vedlegg.
➢ Du vil da motta enten en beskjed med aksept eller avvisning av søknaden. Hvis du mottar en beskjed hvor søknaden avvises må du henvende deg til Indias ambassade eller konsulat.
➢ Visaet gir rett til to innreiser og opphold i opptil 60 dager.
➢ Behandlingstiden er vanligvis minst 3 arbeidsdager.
➢ For å kontrollere søknadsstatus kan du logge inn på den offisielle hjemmesiden (https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry).
➢ For further assistance call 24 * 7 Visa support center at +91-11-24300666 or send email to indiatvoa@gov.in

2. Søknad på Indias konsulat:

➢ Vær oppmerksom på at med virkning fra 2. januar 2024, har Embassy of India, Oslo avsluttet sin kontrakt med BLS International Services Norway AS og vil håndtere vanlige papirvisumtjenester for indiske visum ved selve ambassaden.
➢ Fyll ut visumsøknaden online på https://indianvisaonline.gov.in
➢ Skriv ut visumsøknaden som er fylt ut på nett og legg ved alle relevante dokumenter
➢ Be om en online-avtale på følgende Google-side: https://docs.google.com/forms/d/1_mXmHc_F3lkS6jfo2j3arZ9Y0XlmwGnkyIH8LLvmQW0/viewform?edit_requested=true#responses
➢ Besøk ambassaden på angitt dag og tid og lever søknad, nødvendig dokumentasjon og gebyr (som endelig angitt i visumprosessen) og oppgi biometriske data.
➢ Søker blir informert når man kan hente visumet. Passet kan sendes per post hvis men har lagt ved en ferdig adressert og frankert konvolutt sammen med visumsøknaden.
➢ Konsulatet utsteder kun papirvisum. Det spiller ingen rolle med hensyn til utstedelse/behandling av et e-visum. Ytterligere er ikke en mellommann nødvendig for å søke e-visum.

Dokumenter som kreves ved innreise i India:

➢ Visum, henholdsvis turistvisum (e-turistvisum)
➢ Passet må være gyldig i minst 6 måneder på tidspunktet for visumsøknad. Passet må ha minst tre tomme sider og må på ingen måte være ødelagt/skadet/manipulert.

Vær oppmerksom på at du ikke kan ta med satellittelefon til India på et turistvisum.

Med forbehold om feil og utelatelser / dato: januar 2024

Information om India

Sammenlikning av temperature

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
New Delhi202429373938353433322822
Oslo-3-23915202122181051

Generell merknad:

Under finner du en informasjonsoversikt, merk at innreisebestemmelsene samt den politiske situasjonen og helsesituasjonen kan endre seg globalt til enhver tid, og derfor anbefaler vi at du innhenter informasjon før reisen din. Kontroller nettsiden til utenlandsdepartementet (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/) før avreise.

Regjeringsform:

Parlamentarisk demokrati: Forbundstat 28 stater, 8 unionterritorier, National Capital Territory Delhi). Statsoverhode er Draupadi Murmu siden juli 2022.

Hovedstad:

New Delhi (ca. 32,9 millioner innbyggere)

Religion:

Hinduisme (ca. 80,5%), Islam (ca. 13,4%), Kristendom (ca. 2,3%), Sikhisme (ca. 1,9%) pluss Buddhisme, Jainisme, Parsen og andre

Språk:

Hindi og engelsk er de nasjonale språkene, pluss 21 andre anerkjente språk.

Klima:

Monsunavhengig (juli-september) i tørketiden er det varmt (april-juni), i Nord-India er detstørre sesongmessige endringer.

Strøm:

230 Volt vekselstrøm, 50 Hertz. Adapter er nødvendig.

Lokal tid:

Tidsforskjellen til Norge er om sommeren +3,5 timer, om vinteren +4,5 timer.

Telefonsamtaler:

Landskode for langdistansesamtaler fra Norge til India er 0091. Fra India til Norge er landskoden 0047 før det norske telefonnummeret.

Land og folk:

I India er det uvanlig å håndhilse på kvinner. Vanligvis hilser man med et «Namaste» med hendene samlet foran brystet. I tillegg er det uvanlig å vise hengivenhet mellom menn og kvinner offentlig. I India er lønningene i tjenestesektoren svært lave, og tips er en del av inntektene og symboliserer anerkjennelse. Det er vanlig med ca. 15 NOK til stuepiken per rom per natt. Tips på ca. 10% av regningen er vanlig i restauranter og drosjer. For gruppereiser anbefales 30 NOK per dag per person til reiselederne, 20 NOK per dag per person til bussjåføren. Det er naturligvis opp til en hver hva og om man vil gi tips.

Mat og drikke:

De viktigste produktene er ris og ulike former av flate brød (Chapati, Roti, Naan) og linser. Spesialitetene varierer sterkt mellom regionene og bestemmes av de regionale krydderne. I India spiser man tradisjonelt uten bestikk. Man benytter høyre hånd når man spiser. Det betyr likevel ikke at kniv og gaffel er fullstendig ukjent. Reisende trenger ikke å gi avkall på dette.

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Det er visumplikt for norske, danske, svenske og finske statsborgere. Du kan kjøpe dette som et «e-turist visum» på Internett på https://indianvisaonline.gov.in/visa/ eller personlig eller bestille det via e-post fra et indisk konsulat. Passet må være gyldig i minst 6 måneder og ha minst to blanke sider. Vi anbefaler borgere fra andre land å undersøke visumkravene i sine respektive ambassader. Visumet kan søkes tidligst 30 dager og senest 4 arbeidsdager (online) før datoen for innreise. Visumet kan søkes online på den offisielle hjemmesiden www.indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html eller på et av Indias utenlandskontorer før avreise. VIKTIG! Pass på at opplysningene er riktige. Selv ved den minste feil (for eksempel et tall er oppgitt i feil rekkefølge eller bokstaven «O» er oppført i stedet for tallet «0» i passnummeret), kan medføre problemer når du ankommer landet. Pass på at du velger «Turist visum» som riktig visumkategori. Ikke glem å sende alle nødvendige vedlegg med søknaden slik at den kan behandles. Visaet er gyldig i opptil 30 dager etter innreise i India. Utlendinger må kunne identifisere seg på forespørsel og pass bør alltid medbringes under oppholdet i India (eventuelt kopi). Vær oppmerksom på at du ikke kan ta med satellittelefon til India på et turistvisum.

Reiseledelse:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg: Vi har satt sammen et programm med utallige høydepunkt som vil gi deg muligheten til å oppleve det kulturelle og landskaplige mangfoldet i India samt lære mye om land og folk.

Ekstra pakker: Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser. Vi vil anbefale at du sikrer deg følgened tilleggspakker. I den sammenhengen drar nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:

Kulturpakke*: Pakken inneholder alle inngangsbilletter og guide ved severdighetene iht. programmet samt de tre spennende utfluktene «Indisk folkloreaften med kameltrukket vogntur og folkedans Rajasthan», «Rickshaw-tur gjennom Jaipur» og «Båttur på Pichola-innsjøen»: kun 2600,– NOK per person.

Nytelsespakke*: Pakken inneholder komfortabel halvpensjon, dvs. 11x deilig middag: kun 1800 NOK.

*OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan kun bookes på stedet med guidene. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta/banker/kreditkort:

Valutaenheten er indisk rupi, (INR). 1 INR = 100 Paise. Kurs (januar 2024): 1 NOK = 7,91 INR; 1 INR = 0,12 NOK.
Mange minibanker i India tillater uttak ved å bruke et debetkort eller kredittkort som tilhører Maestro-systemet. Imidlertid krever de fleste banker i India gebyrer for denne prosessen. Disse varierer mellom €1,50 til €10 (ca. NOK 17 til 113 (Januar 2024)). I tillegg kan det påløpe gebyrer i banken. Før du reiser bør du spørre banken din om dette, hvilke samarbeid de har inngått med banker i India, for forhånd å kunnskap om disse gebyrene. For kredittkort vil et transaksjonsgebyr i tillegg bli belastet. Enkelte minibanker har en grense på 20 000 rupier, andre høyere. I bysentra og større byer er det vanligvis nok minibanker, disse er vanligvis tilgjengelige 24 timer i døgnet. Besøkende bør likevel umiddelbart etter ankomst ta ut tilstrekkelig med kontanter for å unngå flaskehalser. Veksling er i utgangspunktet mulig på internasjonale flyplasser og i større banker. De fleste banker er åpne mandag til fredag fra kl 10 – 14. Ta alltid vare på kvitteringen.

Tollforskrifter:

Innførsel: Utenlandsk valuta opp til 5000 US Dollar og verdifulle gjenstander (for eksempel videokameraer) må deklareres ved ankomst. Innførsel av gullmynter, -barrer, våpen og pornografisk materiale er forbudt. I tillegg til innførsel av indiske valuta.
Utførsel: Utførsel av beskyttede dyreskinn og planter er forbudt. I tillegg er det forbudt å ta med indiske valuta ut av India. Overtredelse av tollforskriften kan medføre anholdelse ved avreise. Ytterligere tollopplysninger om import av varer kan fås fra ambassaden i ditt hjemland. Bare der kan du få juridisk bindende informasjon. Vennligst merk: Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6000 norske kroner utan å betale toll og avgifter.Denne verdigrensa er den totale summen på varene du har handla, bortsett frå alkohol- og tobakksvarer. Informasjon over de norske tollbestemmelsene for innførsel av varer finner du på hjemmesiden til det norske tollvesenet: www.toll.no.

Sikkerhetsinformasjon:

Reisende anbefales å holde seg unna folkemengder, til å utvise ekstra forsiktighet og holde seg oppdatert med den nåværende situasjonen umiddelbart før og under reisen. Informasjon fra lokale myndigheter skal følges. Risikoen som utenlandske reisende står overfor på grunn av voldelig kriminalitet, er ganske lav i de turistutviklede områdene i India. Imidlertid bør reisende alltid være forsiktige. Det bør bemerkes at turister – spesielt i Rajasthan og Goa – gjentatte ganger har blitt ofre for velorganiserte svindlere, bl.a. med tilbud om lukrative gullvarer.

Strafferettslige forskrifter:

I India er det straffbart å være i besittelse av narkotika. De forskjellige indiske statene har forskjellige regler for kjøp og forbruk av alkohol. I noen stater er alkohol f.eks. kun lovlig til medisinske formål. Straffen for overtredelse kan være svært streng. Reisende anbefales å sjekke gjeldende regler om alkoholkjøp og forbruk i deres respektive land. Likekjønnet partnerskap er ikke lenger straffbart siden 2018. Det anbefales likevel å ikke vise homoseksuell kjærlighet offentlig. Besittelse og bruk av satellittelefoner er forbudt i India og vil også kunne bli strafferettslig forfølges. Å inneha e-sigaretter og handel med dette har vært forbudt siden slutten av november 2019 og kan straffes med høye bøter eller til og med fengsel.

Medisinsk informasjon:

Minst 8 uker før reisen må du sjekke de nyeste nasjonale medisinske henvisningene hos UD (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/). Hver nasjonale side inneholder informasjon om anbefalinger for vaksinasjon, aktuelle helserisikoer eller sykehusutbrudd, samt informasjon om medisinsk hjelp i utlandet.
Diaré: Passende hygiene kan forhindre diaré. Som grunnregel gjelder: Bruk antibakterielt filter eller å kok vann fra springen, bruk bare drikkevarer i originalforpakning og bruk utelukkende drikkevann til tannpuss og vasking av mat. Kjøtt skal også være godt tilberedt før det spises og må ikke konsumeres rått.
Infeksjonssykdommer: Få råd om mulige smittsomme sykdommer fra et lege/reisespesialist før du reiser til India.
Malaria: Bortsett fra høyder over 1500 meter, har India en middels overføringsrisiko for malaria hele året: antall tilfeller øker, spesielt i regntiden. Malariarisikoen er ikke utelukket i de store byene i India. Spesielt i Mumbai og Delhi økte antall malariatilfeller de siste årene. Sykdommen kan bryte ut uker til måneder etter oppholdet og overføres av bitt fra den blodsugende, nattaktive Anophelesmyggen. Dersom man får feber i løpet av denne tiden, anbefales det å gi behandlende lege beskjed om at du har oppholdt deg i et malariaområde. Utvalget av medisiner og personlig tilpasning bør diskuteres før du starter å ta tropemedisiner/reisemedisiner. Det anbefales å ha nok medsiner til en såkalt nødterapi, men man anbefaler ikke bruk av forebyggende medisiner. I India er det også risiko for å kjøpe falske legemidler. På grunn av myggbåren infeksjonsrisiko anbefales det at alle reisende i de berørte områdene
• å ha på seg kroppsdekkende klær (lange bukser, langermede skjorter)
• gjennom hele natten smøre (malaria-) insektmiddel på alle kroppsdeler som ikke er tildekket
• eventuelt sove under myggnetting.

Medisinsk behandling:

Helsevesenet er utilstrekkelig i store deler av landet og tilsvarer medisinsk, hygienisk, teknisk og organisatorisk vanligvis ikke europeisk standard. Språkbarrierer kan gjøre kommunikasjonen mye vanskeligere, særlig i landlige områder. I de store byene er helsevesenet innen alle fagdisipliner vanligvis på et høyt og svært høyt nivå, og dermed betydelig dyrere. Det er vanlig å foreta en betydelig forskuddsbetaling før behandlingsstart, noe som ofte går utover budsjettet til reisende ved alvorlige sykdommer og behov for intensivbehandling. Muligheten for pålitelige medisiner og ubrutt forpakning kan ikke garanteres overalt. Reisende bør medbringe tilstrekkelig mengde av regelmessige medisiner til India og få en sertifisert oppføring av lege eller apotek på engelsk. Det må forventes at det spesielt i små apotek selges falske produkter i stedet for ekte medisiner. Kostnadene for behandling i den nordlige delen av Kypros dekkes vanligvis ikke av norsk helseforsikringsselskaper. Derfor er det meget nødvendig å tegne privat helseforsikring for utenlandsreiser. Disse tilbyr som regel også tjenester som de lovpålagte helseforsikringsselskapene ikke dekker, som hjemreise for pasienter. Spesielt kronisk syke og behandlingstrengende mennesker må være oppmerksomme på helserisikoen på en reise til India. Kunden må sørge for at hans eller hennes fysiske og mentale tilstand passer til den valgte reisen. Kunden må selv finne informasjon om fysiske og psykiske situasjonene som er knyttet til reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser/dato: januar 2024