Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

8-dagers eksklusiv studiereise til Frankrike

Paris (verdensarv) – Loiretal (verdensarv) – Bordeaux (verdensarv) – Pilegrimsveien til Santiago de Compostela (verdensarv) – Canal du Midi (verdensarv) – Carcassonne (verdensarv) – Arles (verdensarv) – Avignon (verdensarv) – Lyon (verdensarv) – Burgund (verdensarv)

Takket være våre egne erfaringer og mange tips fra våre reisedeltakere, har vi satt sammen en studietur med de 10 mest kjente verdensarvsteder i Frankrike for deg!

1. dag: Ankomst Paris (UNESCO-verdensarv)

Paris (verdensarv)

Vi flyr behagelig til Paris, Frankrikes kulturelle perle. Vår engelskspråklige reiseledelse ønsker oss hjertelig velkommen på flyplassen i den fantastiske franske metropolen. På en fantastisk rundtur i byen ser vi de viktigste severdighetene i «Kjærlighetens by». Blant annet Notre-Dame-katedralen, det verdensberømte Eiffeltårnet, Champs Elysées, Garnier-operaen og det imponerende Louvre. Deretter forlater vi Paris og kjører i retning Orléans. Overnatting i Orléans-området.

2. dag: Orléans & høydepunktet Loiretal (UNESCO-verdensarv)

Orléans

Første stopp i dag er Orléans. Byen er mest kjent for Jeanne d‘Arc, som endte opp i historien som «Piken fra Orléans». Den enorme katedralen i sentrum av den historiske gamlebyen er dedikert til henne. Deretter reiser vi til det største og vakreste slottet i Loire: Chambord (inkludert inngang). På den påfølgende turen gjennom Loiretal med fantastisk panoramautsikt (UNESCO-verdensarv) ser vi de praktfulle slottene Chaumont og Amboise og spaserer deretter i Tours. Markedsplassen med bindingsverkshus er blant de vakreste i Frankrike. Overnatting i området rundt Tours eller Poitiers.

3. dag: Atlanterhavskysten, La Rochelle, panorama fergetur, Médoc-halvøya & rødvinssmaking

La Rochelle

Vi kjører gjennom det imponerende landskapet i Vest-Frankrike til La Rochelle ved Atlanterhavet. Stedet huser en av de vakreste middelalderhavnene i Europa. Om ettermiddagen tar vi fergen fra Royan til den berømte halvøya Médoc. Noen av verdens beste viner lages her og vi besøker slott som Mouton Rothschild, Margaux eller Lafitte. På rødvinssmaking på et slott eller gods smaker vi på noen viner før vi om kvelden kommer frem til vinens verdenshovedstad, Bordeaux. Overnatting i Bordeaux-området.

4. dag: Bordeaux, Pilegrimsveien til Santiago de Compostela, Canal du Midi & Toulouse (3× UNESCO-verdensarv)

Bordeaux (verdensarv)

På formiddagen venter Bordeaux på oss. På en flott, valgfri rundtur i byen kan du oppleve mange høydepunkter. Det historiske sentrum, også kjent som «Månens havn», har vært en UNESCO-verdensarv siden 2007. Like imponerende er den berømte Gironde-børsen og Operaen. Under omvisningen vil du også oppleve den spektakulære utstillingen i Bassins de Lumières i den tidligere ubåtbasen fra andre verdenskrig. På ettermiddagen tar vi farvel med Atlanterhavet og setter kursen østover til den lille byen Moissac på pilegrimsveien til Santiago de Compostela, hvor vi besøker klosteret (inkludert inngang). Vi følger fotsporene til pilegrimsveien (UNESCO-verdensarv) og kjører til Toulouse. «Den rosa byen» ved den berømte Canal du Midi (UNESCO-verdensarv) regnes som en av de vakreste byene i Frankrike. Bybildet er preget av den romanske basilikaen Saint-Sernin, Place du Capitole og tallrike palasser og klostre. Det vil være god tid til å utforske den historiske byen på egenhånd.

5. dag: Carcassonne (UNESCO-verdensarv) & Camargue

Carcassonne (verdensarv)

I dag fører reisen vår oss videre i retning mot Middelhavet. På veien stopper vi i Carcassonne (UNESCO-verdensarv). Vi rusler gjennom den verdenskjente festningen omgitt av 40 tårn og en bymur. I middelalderen bodde det opp til 4000 personer her. I dag spaserer turister mellom murene som ble restaurert av Viollet-le-Duc på 1800-tallet og nyter liv og røre. Etter denne opplevelsen anbefaler vi vår begivenhetsrike, valgfrie utflukt til vakre Camargue. Vi besøker en okseoppdretter og nyter blant annet en utmerket middag. Overnatting i området rundt Arles eller Nîmes.

6. dag: Arles, Avignon & Lyon (3× UNESCO-verdensarv)

Arles (verdensarv)

Om ettermiddagen rusler vi rundt i Arles med den romerske og romantiske minnesmerker (UNESCO-verdensarv). «Det provencalske Roma» ble først og fremst kjent av maleren van Gogh, som bodde her en stund. Vi ser bl.a. amfiteateret. Etterpå kjører vi til Avignon. «Pavenes by» med det mektige pavepalasset (UNESCO-verdensarv) og bryggen i Avignon er fødestedet til sangerinnen Mireille Mathieu og enda et høydepunkt på turen vår. Deretter kjører vi gjennom Rhônedalen til Lyon. Her begir vi oss ut på en kort orienteringsutflukt. Vi titter på bykjernen med Place Bellecour og den historiske gamlebyen fra renessansen (UNESCO-verdensarv). Overnatting i Lyon-området.

7. dag: Beaune, Burgund (UNESCO-verdensarv) & Dijon

Beaune

Vi passerer den velkjente vinregionen Beaujolais og fortsetter nordover gjennom Rhônedalen. Sent på formiddagen kommer vi frem til den gamle vinhandelsbyen Beaune, som huser en av de største arkitektoniske skattene i det sentrale Frankrike: Hotell Dieu. På en bytur opplever vi denne historiske byens vakreste fasetter. Etterpå kjører vi gjennom den verdenskjente vinregionen Burgund (UNESCO-verdensarv) til Dijon. Her tar vi en bytur gjennom sentrum, forbi de mange renessansepalassene og det vakre hertugpalasset, høydepunktet i «Byen med de 100 tårn». Overnatting i Dijon-området.

8. dag: Hjemreise

I dag reiser vi bekvemt med bussen fra Dijon til flyplassen i Paris for å fly hjem. Nå er de andre på turen blitt dine gode venner.


Lyon (verdensarv)Carcassonne (verdensarv)

Inklusivytelser

 • Rutefly med Air France eller tilsvarende tur-retur Paris
  Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer & transport til og fra hotellet
 • 7 overnattinger i dobbeltrom på utvalgte komforthoteller
  inkl. 7× franske frokostbuffeer
 • Fascinerende studiereise i vår moderne og klimatiserte turbuss med de mest berømte høydepunktene i Frankrike!
  Du kan glede deg til et spektakulært utfluktsprogram + inngangsbilletter (jf. programmet), bl.a. med 10 UNESCO-verdensarvsteder:
  • Paris (verdensarv)
  • Arles (verdensarv)
  • Bordeaux (verdensarv)
  • Avignon (verdensarv)
  • Loiretal (verdensarv)
  • Lyon (verdensarv)
  • Pilegrimsveien til Santiago de Compostela (verdensarv)
  • Canal du Midi (verdensarv)
  • Burgund (verdensarv)
  • Carcassonne (verdensarv)
  • Médoc-halvøya
  • Orléans
  • Atlanterhavskysten
  • Beaune
  • Rødvinssmaking
  • Toulouse
  • La Rochelle
  • Dijon
 • 1 Panorama fergetur til Médoc-halvøya
 • Kvalifisert engelsktalende studiereiseledelse
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet


Dine tilleggsytelser

Bordeaux (verdensarv)

Oppdagerpakke⁴ :

Pakken inkluderer en båttur på Seinen i Paris, en bytur i Bordeaux inkludert inngangsbillett til Bassins de Lumières, en bytur i Toulouse og en tur til Camargue inkludert middag: til kun 1900,– NOK per person.

Restaurant

Måltidspakke⁴ :

Pakken inneholder 7× middag (3 retters meny): til kun 2500,– NOK per person.

Enkeltromstillegg:

2500,– NOK per person (med forbehold om tilgjengelighet)


⁴ OBS: Pakkene er arrangert av vår partner. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Inkludert spektakulært utfluktsprogram + inngangsbilletter bl.a. med 10 verdensarvsteder !

Sammenlikning av temperaturer:

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Paris5,5610,51517222524231385
Oslo-3-23915202122181051

Viktig merknad:

I alle våre reiseland gjelder det til enhver tid, på grunn av COVID 19-pandemien, ulike hygieneforskrifter og bestemmelser (bl.a. også bevis på vaksinasjon, restitusjon eller testing), som ev. også kan endre seg på kort varsel. Innreise-bestemmelsene kan også endres når som helst og på kort varsel. Av den grunn har vi satt sammen en oversikt over den viktigste informasjonen for din TSS-reise på https://www.tss-travel.no/reisesikkert/. Informasjonen blir selvsagt kontrollert og oppdatert regelmessig. Kontrollere også nettsiden til utenriksdepartementet før avreise (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/).

Beliggenhet:

Det største landet i Europa målt i areal ligger i Vest-Europa. Frankrike har et svært allsidig landskap, fra fjellmassivene i Alpene og Pyreneene, elvedalene i Loire, Rhône og Dordogne til Côte d‘Azur og regionene i Normandie samt Atlanterhavskysten.

Statsstyre:

Parlamentarisk demokrati med tokammersystem; president Emanuel Macron (siden mai 2017)

Hovedstad:

Paris (ca. 2,2 mill. innbyggere)

Religion:

Overveiende romersk-katolsk

Språk:

Fransk

Klima:

Fire hovedsoner: atlantisk sone – temperert marint klima; kontinental sone – uttalte temperaturforskjeller (spesielt i øst); Middelhavssonen – temperert, varmt havklima; alpin sone – hardt fjellklima.

Lokaltid:

Hele Frankrike tilhører den middeleuropeiske tidssonen, det er Greenwich middeltid som gjelder +1 time (GTM+1) samt sommertid.

Telefon:

Når du ringer til Norge er landskoden 0047 (+47). Ringer du fra Norge til Frankrike er landskoden 0033 (+33).

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Både Frankrike og Norge er med i Schengen-samarbeidet, og følger dette regelverket. Frankrike krever at den reisende kan fremvise gyldig pass, eller ID-kort med reiserett, både ved inn- og utreise. Det er to utgaver av det nasjonale ID-kortet. Kun kortet med rød ledetekst gir reiserett og kan brukes som alternativ til pass på reiser til EU-/EØS-landene og Sveits. Merk at kortet med grønn ledetekst ikke kan brukes på reiser til utlandet. I Frankrike må man dessuten alltid kunne identifisere seg på forespørsel. For nordmenn er pass og ID-kort med reiserett gyldige identifikasjonsdokumenter. Innreisebestemmelser kan endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å ha gyldige dokumenter og å være kjent med gjeldende innreisebestemmelser. Statsborgere fra andre land enn Norge bes henvende seg til ambassaden for Frankrike.

Reiseledelse:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg: Vi har satt sammen et variert program med mange høydepunkter, slik at du kan oppleve kulturen og mangfoldet i Frankrike og lære alt om landene og folket som bor i disse landene.

Ekstra pakker:

Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser. Vi vil anbefale at du sikrer deg følgened tilleggspakker. I den sammenhengen drar nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:
Oppdagerpakke*: Pakken inkluderer en båttur på Seinen i Paris, en bytur i Bordeaux inkludert inngangsbillett til Bassins de Lumières, en bytur i Toulouse og en tur til Camargue inkludert middag: til kun 1900,– NOK per person.
Måltidspakke*: Pakken inneholder 7× middag (3 retters meny): til kun 2500,– NOK per person.
* OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan forhåndsbestilles. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta / Banker / kredittkort:

I Frankrike er euro offisiell valuta siden 2002. Valutakurs (juni 2023): 1 EUR = 11,84 NOK; 1 NOK = 0,08 EUR.
Frankrike er medlem av EU og den europeiske monetære union. Det betyr at euro er den offisielle valutaen. Kjøp kan betales kontant, med de vanligste kredittkort og noen ganger også med EC-kort. Kontantuttak er mulig med både kredittkort og EC-/Maestrokort og PIN-kode. I den sammenhengen kan banken heve et gebyr. Undersøk dette hos din egen bankforbindelse.

Byskatt:

I tillegg skal det betales en statlig turist- og byskatt på € 14,00 (ca. 166,– NOK) per person (fra desember 2022) på stedet.

Tollforskrifter:

På reiser innenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet kan privatpersoner kjøpe og ta med seg varer inntil 6000 NOK dersom de er beregnet på personlig bruk og ikke for videresalg. Betalingsmidler på mer enn €10 000 (eller tilsvarende i en annen valuta) må deklareres til fransk tollvesen minst fem dager før reisens start.
Vennligst merk: Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Denne verdigrensa er den totale summen på varene du har handla, bortsett frå alkoholog tobakksvarer. Informasjon over de norske tollbestemmelsene for innførsel av varer finner du på hjemmesiden til det norske tollvesenet: www.toll.no.

Sikkerhetsinformasjon:

I de store turistsentrene bør du være oppmerksom på lommetyver og småkriminalitet. Det anbefales å deponere penger, pass, førerkort, flybilletter og andre viktige dokumenter på hotellet (for eksempel i hotellets safe) og bare ta med seg nødvendige midler for en dag av gangen (samt EC-kort eller kredittkort). Reisende bør unngå masseansamlinger samt passe godt på verdigjenstandene sine på steder med mange turister som på flyplasser (også i sikkerhetskontrollen), jernbanestasjoner, t-baner, busser etc.
1. november 2017 trådte en ny antiterrorlov i kraft i Frankrike, som lar franske sikkerhetsmyndigheter iverksette ulike tiltak med sikte på å bekjempe terrorisme. I denne sammenheng kan det være økt kontroll av personer og bagasje i enkelte områder, for eksempel ved t-bane- og togstasjoner og nær grensen. Det kan også være kontroll av vesker ved innganger til f.eks. museer.

Helsetips:

Minst 8 uker før reisen må du sjekke de nyeste nasjonale medisinske henvisningene hos UD (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/). Hver nasjonale side inneholder informasjon om anbefalinger for vaksinasjon, aktuelle helserisikoer eller sykehusutbrudd, samt informasjon om medisinsk hjelp i utlandet.

Medisinsk behandling:

Innehavere av gyldig Europeisk helsetrygdkort har i nødsituasjoner rett til behandling (på offentlige sykehus) på lik linje med oppholdslandets borgere. Det europeiske helsetrygdkortet (EHIC), henholdsvis et erstatningsbevis, (begge dokumentene kan fås fra NAV) må fremlegges som bevis. Det anbefales uansett på det sterkeste at du tegner reiseforsikring for varigheten av utenlandsoppholdet, som dekker risikoer som ikke dekkes av lovpålagt helseforsikring (f.eks. nødvendig returtransport til Norge ved sykdom og død, behandling hos private leger eller i private klinikker).
Kunden må sørge for at hans eller hennes fysiske og mentale tilstand passer til den valgte reisen. Kunden må selv finne informasjon om fysiske og psykiske situasjonene som er knyttet til reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser / dato: juni 2023