Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

Information om landet Spania

Information om Spania

Sammenlikning av temperaturer

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Madrid111317192328333328231311
Oslo-3-23915202122181051

Viktig merknad:

I alle våre reiseland gjelder det til enhver tid, på grunn av COVID 19-pandemien, ulike hygiene-forskrifter og bestemmelser (bl.a. også bevis på vaksinasjon, restitusjon eller testing), som ev. også kan endre seg på kort varsel. Innreise-bestemmelsene kan også endres når som helst og på kort varsel. Av den grunn har vi satt sammen en oversikt over den viktigste informasjonen for din TSS-reise på https://www.tss-travel.no/reisesikkert/. Informasjonen blir selvsagt kontrollert og oppdatert regelmessig. Kontrollere også nettsiden til utenriksdepartementet før avreise (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/).

Beliggenhet:

Spania ligger sørvest for Pyreneene på den iberiske halvøya. Nabolandene er Portugal, Gibraltar, fyrstedømmet Andorra og Frankrike.

Statsstyre:

Parlamentarisk kongedømme. Kong Felipe VI overtok tronen 19. juni 2014. Nåværende statsminister, Pedro Sánchez, overtok regjeringen ledelsen 2. juni 2018.

Hovedstad:

Madrid

Religion:

Romersk-katolsk (over 90 %)

Språk:

Spansk (Castellano) er forankret i grunnloven som offisielt språk. I de uavgengige regionene Baskenland, Galicia, Katalonia og Valencia er det de regionale språkene som har forrang.

Klima:

Madrid: Høylandsklima; Meseta Central (680 m.o.h.): tørre, kalde vintre, varme somre (opp til 40°C); ved kysten: middelhavsklima hhv. atlanterhavsklima.

Elektrisitet:

I Spania er strømspenningen på 230 V vekselstrøm med en frekvens på 50 Hz. Det er ikke nødvendig med adapter på hotellet.

Lokaltid:

Hele Spania tilhører den middeleuropeiske tidssonen, det er Greenwich middeltid som gjelder + 1 time (GTM+1) samt sommertid.

Telefon:

Når du ringer til Norge er landskoden 0047 (+47). Ringer du fra Norge til Spania er landskoden 0034 (+34).

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Statsborgere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland trenger et pass (nødpass aksepteres også) eller nasjonalt ID-kort med reiserett, som er gyldig under hele oppholdet.Juridisk bindende informasjon og/eller informasjon om innreisebestemmelser som går utover disse henvisningene, får du bare direkte fra ambassaden eller konsulater i landet du skal reise til (www.regjeringen.no eller www.exteriores.gob.es/en).
Statsborgere fra andre land rådes til å sjekke visaforholdene på sine respektive ambassader. Du er selv ansvarlig for å søke om og fremvise et ev. nødvendig visa.
TSS Travel Service Scandinavia er ikke ansvarlig for verken innhold eller aktualitet på disse nettsidene.

Reiseledelse:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg:
Vi har satt sammen et variert program med mange høydepunkter, slik at du kan oppleve kulturen og mangfoldet i Spania og lære alt om landene og folket som bor i disse landene.

Ekstra pakker:

Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser. Vi vil anbefale at du sikrer deg følgened tilleggspakker. I den sammenhengen drar nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:
Oppdagerpakke*: Pakken inneholder de 3 unike heldagsutfluktene «Hvite landsbyer & Marbella», «Sevilla» og «Granada & Alhambra»: til kun 1990,– NOK per person.
Nytelsespakke*: Pakken inneholder 7× rikholdig aftensmat: til kun 990,– NOK per person.
* OBS: Pakkene er arrangert av vår partner. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta:

I Spania er euro offisiell valuta siden 2002. Valutakurs (mars 2023): 1 EUR = 11,20 NOK; 1 NOK = 0,09 EUR.

Banker/kredittkort:

Spania er medlem av EU og den europeiske valutaunionen. Det betyr at euro er det offisielle betalingsmiddelet i Spania. Du kan betale innkjøpene dine kontant eller med de vanlige kredittkortene og delvis med EC-/Maestrokort og PIN-kode. I den sammenhengen kan banken heve et gebyr. Undersøk dette hos din egen bankforbindelse.

Tollforskrifter:

Vennligst merk: Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Denne verdigrensa er den totale summen på varene du har handla, bortsett frå alkohol- og tobakksvarer. Informasjon over de norske tollbestemmelsene for innførsel av varer finner du på hjemmesiden til det norske tollvesenet: www.toll.no.

Sikkerhetsinformasjon:

Kriminalitet: I de store turistsentrene bør du være oppmerksom på lommetyver og småkriminalitet.
Det anbefales å deponere penger, pass, førerkort, flybilletter og andre viktige dokumenter på hotellet (for eksempel i hotellets safe) og bare ta med seg nødvendige midler for en dag av gangen (samt EC-kort eller kredittkort).
Reisende bør unngå masseansamlinger samt passe godt på verdigjenstandene sine på steder med mange turister som på flyplasser (også i sikkerhetskontrollen), jernbanestasjoner, t-baner, busser etc.

Helsetips:

Minst 8 uker før reisen må du sjekke de nyeste nasjonale medisinske henvisningene hos UD (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/). Hver nasjonale side inneholder informasjon om anbefalinger for vaksinasjon, aktuelle helserisikoer eller sykehusutbrudd, samt informasjon om medisinsk hjelp i utlandet.

Helsetjenester:

Spania har et godt utbygd helsevesen med både offentlige og private sykehus.
Innehavere av gyldig Europeisk helsetrygdkort har i nødsituasjoner rett til behandling (på offentlige sykehus) på lik linje med oppholdslandets borgere. Informasjon om helsetrygdkortet og hvordan man går fram for å skaffe dette finnes på Helse Norges nettsider.
Husk at helsetrygdekortet ikke dekker hjemreise, behandling i det private helsevesenet eller behandling av sykdommer som ikke er akutte.
Det anbefales derfor å tegne privat reise- og sykeforsikring før utreise. En god reiseforsikring skal blant annet dekke utgifter i forbindelse med skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall.
Kunden må også være sikker på at han eller hun er psykisk og fysisk i stand til å delta på den utvalgte reisen og plikter på forhånd å undersøke hva som kreves i så måte under denne reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser / dato: mars 2023


Tilbake til Info & tips