Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

15.02.2024

Alltid i nærheten av UNESCO verdensarvliste!

Å reise med TSS betyr at du får se det beste av verden.
Det finnes reiser vi drømmer om hele livet: Å endelig få være der korsfarerne kjempet og kongene bodde. Å stå i ærefrykt foran de enorme palassene og festningene deres. Spasere gjennom berømte byer og ta del i deres fargerike liv og gripende historier. Å se på fantastiske laguner, ned i brede juv og opp i mektige fjellkjeder.

Opplev alt dette sammen med en du er glad i. Også sammen med likesinnede. Med vennlige reiseledere som forklarer alt på sitt eget språk og alltid står til rådighet med hjelp og råd. Ekte, kvalifiserte reisefolk som har åpnet dører for deg på TSS-turene våre i mange år: Bli med inn i en fascinerende verden på våre TSS-studieturer. Ingen andre steder er sjansen så stor for å komme tett på et av de mange UNESCO-stedene. TSS er absolutt en av de turoperatørene som har flest verdensarvsteder på programmet.

Det er utrolig hva UNESCO – FNs kulturorganisasjon – har samlet på sin „verdensarvliste“. I dag finnes det rundt 1200 unike kulturminner og naturområder fordelt på 168 land over hele verden.

Dubrovniks fantastiske gamleby og det legendariske Troja er blant dem, i likhet med Australias Kakadu nasjonalpark og Kinas utgravde terrakottahær. Og selvfølgelig Maltas fantastiske hovedstad Valletta og den arabiske prakten i an-dalusiske Grenada. For ikke å glemme kolossen på Rhodos, de dansende dervisjene i Kappadokia eller Norges utrolige Geirangerfjord.

Og hva har alle disse absolutte reisehøydepunktene til felles? Jo, du finner dem alle i det aktuelle reiseutvalget vårt. For eksempel på den 4-stjerners studiereisen „Kroatia & Montenegro“, på verdens vakreste sjøreise med Hurtigruten langs norskekysten. Eller som en del av vår eksklusive oppdagelsesreise „Rhodos & Egeerhavet“.

Bla eller scroll gjennom TSSs reiseland, så får du se: Du vil møte mange flere spektakulære UNESCO-verdensarvsteder: i Istanbul og Toscana, i Lykia, på slottet i Versailles, når du besøker indiske Taj Mahal eller det jordanske ørkenlandskapet Wadi Rum. TSSs verdensarvliste kunne vært uendelig lang.

Alle UNESCO verdensarvsteder er unike vitnesbyrd om menneskelig kultur og naturfenomener av eksepsjonell skjønnhet. For å bli betraktet som et „verdensarvsted“ og få en plass på UNESCO liste, må det ha „enestående universell betydning“. Et kultur- eller naturminne må være unikt, autentisk og intakt. Kriteriene for å komme med på UNESCO liste er for eksempel at det er „et mesterverk av menneskelig kreativitet“. Eller „enestående naturfenomener“.

La deg inspirere av disse enestående UNESCO-attraksjonene. Gjør drømmene dine til virkelighet.


Tilbake til oversikten