Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

15.12.2020

Plant trær med barna

«Hvert tre teller», roper barna og ungdommene i initiativet Plant for the Planet. For å redde jordas klima, ønsker de utrolig nok å plante 1000 milliarder trær innen år 2030.

Trær absorberer store mengder av den klimaskadelige gassen CO2. Mens klimaforandringer er svært viktig for TSS, Travel Service Scandinavia, gir vi gjerne barna en hjelpende hånd, og det betyr: TSS har donert 5000 Plant for the Planet-trær.

De skal «hjelpe oss barn til å kjempe for et bedre klima og en bedre fremtid», står det på «tredonasjonssertifikatet» som TSS mottok.

Barne- og ungdomsinitiativet Plant for the Planet ble lansert i begynnelsen av 2007. I 2011 overrakte FNs miljøprogram (UNEP) den tradisjonelle «Billion Tree Campaign» til Plant for the Planet, og dermed den offisielle verdenstretelleren. Den gang handlet det fremdeles om en milliard trær (engelsk: Billion). Det ambisiøse målet til barna lyder imidlertid: «Trillion Tree Campaign» – altså 1000 milliarder trær. 13,6 milliarder har allerede blitt plantet – for eksempel mer enn fem millioner i et skogplantingsprosjekt på den meksikanske halvøya Yucatán.

Plant for the Planet har nå mer enn 88 000 unge «klimaambassadører» fra 74 land. Beskyttere for initiativet er fyrst Albert II. av Monaco og den tidligere tyske miljøministeren Klaus Töpfer.

Så langt har det vært mer enn 1500 såkalte akademier for Plant for the Planet, der barn kan overføre sin kunnskap og entusiasme for å beskytte det globale klimaet gratis til andre barn.

For å finansiere treplantingskampanjene sine, innhenter de ivrige klimabeskytterne donasjoner, og de selger også bøker, plakater og fremfor alt deres deilige «gode sjokolade» – kåret til den beste melkesjokoladen av Stiftung Warentest 2018.

Les mer på: www.plant-for-the-planet.org


Tilbake til oversikten