Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

29.07.2019

Vi oppdager verden med RSD/TSS –
intervjuer med stamkunder

Seks, kanskje til og med sju ganger, har de vært faste kunder hos RSD, det tyske partnerselskapet i TSS-gruppen.
De har utforsket mye, har latt seg overraske og har virkelig nytt feriedagene sine. Og de har gjerne villet oppdage verdens underverker igjen og igjen med RSD. Vi har spurt dem om hva de liker best ved RSD-reiser, og hvilke minner de setter spesiell pris på.

For eksempel Wolfgang og Ulrike Berlitz fra Gröbenzell ved München (foto ovenfor). Den spenstige 82-åringen har et aktivt yrkesliv bak seg som bygningsingeniør. Et av høydepunktene, forteller han, var utvilsomt ballongferden tidlig om morgenen over de eventyrlige steinformasjonene i Kappadokia. “Da solen steg opp var det rett og slett vidunderlig!”, forteller han. Eller de magiske ruinene av den antikke greske byen Pergamon på den tyrkiske Egerhavskysten – nærkontakt med historien!

Noe som alltid gir inntrykk på RSD-reiser, er den “perfekte organisasjonen” – spesielt ved uplanlagte hendelser. “På Kypros, underveis til Kyrenia-fjellet, gikk bremsene på bussen vår i stykker. Men på kort tid var en reservebuss på plass!” Også de “svært gode” tyskkunnskapene til den engasjerte reiselederen, hotellstandarden eller kvaliteten på maten ble lovprist av ekteparet Berlitz. “Ofte er det mange turister underveis samtidig. Men det merkes nesten ikke!” Ifølge Wolfgang Berlitz: Timingen mellom RSD-bussene er omhyggelig avstemt. Reisegruppene sendes ut på tur med tidsforsinkelse, og blir om kvelden fordelt på ulike hoteller etter behov.

Ekteparet Berlitz syns det er fint at RSD-Reisen foretrekker turer utenfor sesongen. For: “Populære steder, som den historiske gamlebyen i Dubrovnik, er ikke lenger så overbefolket som i skoleferien! Og på Kypros er det jo mulig å bade i svært behagelige middelhavstemperaturer midt i november!”

I år hadde de aller helst tenkt seg til Baltikum med RSD. Men på tidspunktene de ønsket, var det ingen ting ledig. Derfor drar de i stedet til Marokko i november – med forlenget opphold på firestjerners drømmehotell i Marrakesh. “Da kan vi også slappe av i det store hotellbassenget”, sier Wolfgang Berlitz fornøyd. Og legger til: “Å dra med RSD til Egypt en gang – det hadde også vært fint!”

Førsteklasses service

Ursela Käthe Lemmler tenker spesielt tilbake på det fascinerende nordlyset hun opplevde under et RSD-cruise til Nordkapp med et ekspedisjonsskip fra Hurtigruten. “Hele teamet på MS Nordnorge var fabelaktig”, forteller hun. Også tepausen hos lokalbefolkningen i huleboligene i Kappadokia, var uforglemmelig. Eller geitene som klatret rundt i grenene til argantrærne under turen til Marokko.

68-Åringen bor i Königs Wusterhausen i nærheten av Berlin sammen med mannen sin, Klaus-Dieter. Også disse to omtaler RSD-Reisen som en “virkelig perfekt organisasjon”. Fru Lemmler forteller: “Da mannen min skled i havnefestningen i Kyrenia og gikk over ende og ble liggende med pustebesvær, tok reiselederen hånd om ham med det samme. Det ble hentet en lege til hotellet, som for sikkerhets skyld tok ham med på sykehuset for røntgen. Det var førsteklasses service!”

Hoteller og utflukter? “Alltid supre”, sier Ursela Käthe Lemmler. Også gruppeopplevelsen – alltid “en berikelse” for henne og mannen hennes. Også det å reise utenom sesongen “setter vi pris på”, forteller hun. For det første er prisen da “lagt gunstigere”. For det andre: “Om sommeren er det hagesesong hjemme hos oss. Da har vi ikke lyst til å reise!” I begynnelsen av 2019 dro de til Baltikum med RSD. Og for 2020 har de allerede bestilt reise til Kreta – nok en gang med RSD.

Fine utflukter

Det Herbert Alheid liker ved RSD-Reisen er ikke bare at de tilbyr enestående opplevelser, og det “ganske rimelig”. Som for eksempel den gjenoppbygde, berømte gamle broen over Mostar i Bosnia-Herzegovina. Og det midt på vinteren. “Da trives jeg bedre enn i sommervarmen sammen med mange mennesker!” sier den 69 år gamle tidligere læreren fra Wolfhagen ved Kassel. For ham og hans malayiske kone Sundaramal er det også viktig: “RSD tilbyr alltid fine utflukter. Men de maser aldri!” Et feriemotto for Alheidene er nemlig: “Vi finner gjerne på noe på egen hånd. Derfor er vi ikke med på alle utfluktene, men drar på tomannshånd.” Hennes totalvurdering av RSD: “Stort sett svært fornøyd!” Hennes tips til reisende: “Les alltid reisebeskrivelsene fra RSD nøyaktig igjennom. Da vet alle hvordan det ligger an. For der er alle ytelser og alle ekstrating oppført”. I slutten av mai var Alheidene allerede på vei til India. Og helt øverst på ønskelisten for neste RSD-eventyr: Marokko.

Utenom sesongen: bare fordeler!

Bare det å bestille reisen via RSD-Hotline er stadig en behagelig erfaring for Jörg Anton Scheuring. 75-Åringen bor i Heinersreuth nord for Nürnberg, og jobbet tidligere som maskiningeniør for TÜV-Süd. Han er med andre ord fortrolig med testing og organisering. “Hvis en ønsket dato er utsolgt, tilbyr RSD umiddelbart interessante reservedatoer. Reiseinformasjonen får jeg da raskt tilsendt. Alt fungerer bra, og jeg liker det veldig godt!”, sier han om reisebeskrivelsene fra RSD. “At gruppen også skal besøke en smykkeforretning eller et lærutsalg, står uttrykkelig beskrevet. Da er det ingen som trenger å klage etterpå!”

Han tenker gjerne tilbake på RSD-reisen til Sør-Afrika. “På en skyfri dag sto vi oppe på Table Mountain, i 30 grader. Utsikten over Cape Town var ganske enkelt spektakulær!” Eller aftensmåltidet i ørkenen ved Dubai – på slutten av en fin dag med jeep-safari gjennom det fantastiske sanddynelandskapet. Eller de rasende fossende i den kroatiske nasjonalparken Krka – en herlig solskinnsdag i november.

Den beste tiden å reise på. Også for herr Scheuring er det bare fordeler ved å reise utenom sesongen: “Da er det ikke fullt så mange mennesker i byene i syden. Jeg kan fotografere uforstyrret og se på alt jeg ønsker!” Men Sør-Afrika i oktober? Scheuring: “Da er det jo vår der – ideelt!”

Når det gjelder reiserute, reiseledelse, hoteller – bare lovprisninger fra den tidligere TÜV-testeren. “Jeg har også alltid vært heldig med gruppene. Vi har kommet godt over ens, og har ofte gått ut for å ta et glass sammen om kveldene.” Uansett er RSD hans førstevalg som reisepartner også i fremtiden. Og ikke nok med det: “Jeg har alltid reklamert for RSD overfor venner og kjente!”

Jörg Anton Scheuring vil gjerne dra til Kypros eller Kreta med RSD neste gang. Eller Canada – som for ham er en fin berikelse av RSD-tilbudet for fremtiden.

Veldig fornøyd

Så har vi den hyggelige Heinz Roland Häbler. Han er 66 år gammel, og er en forhenværende skoleleder fra Eibau i nærheten av Görlitz. Han er ofte på reise sammen med kona si, fru Karin. Han minnes med glede RSD-reisen til Sør-Afrika (foto nedenfor). Og reisen til Kreta sist oktober. Med det sagnomsuste kongepalasset i Knossos. Og besøkene i landsbyen Matala – kjent som hippieparadis på sekstitallet. “Det var virkelig en helt annen verden”, sier Häbler, og tenker smilende tilbake.

Også for denne RSD-reisende villa Canada ha vært et spennende nytt RSD-reisemål. Og gjerne med Niagarafallene inkludert! Og den USA-amerikanske vesten. På spørsmål om hvilket helhetsinntrykk han sitter igjen med etter å ha reist med RSD, trenger ikke Heinz Roland Häbler tenke seg om lenge: “På alle våre seks reiser med RSD har vi vært umåtelig fornøyde.“ Organisasjonen har alltid fungert knirkefritt, med upåklagelig service og kompetente og hjelpsomme reiseledere. Reisemålene og utfluktene har alle sammen vært svært interessante!”


Tilbake til oversikten