Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

12.08.2015

TSS hjelper i det tungt rammede jordskjelvområdet i Nepal

Mer enn 8.500 døde er den triste bilansen etter det ødeleggende jordskjelvet i Nepal i april 2015. Ca. 8,6 millioner mennesker er direkte truffet, blant dem ca. 1,2 millioner barn. De ble revet ut av hverdagen, har ikke tak over hodet mer, mange har mistet familiemedlemmer. Den stadige angsten for nye skjelv og den omfattende fattigdommen gjør gjenoppbyggingen vanskelig og langsom.

TSS har gitt seg selv oppgaven å hjelpe de fattigste blant de fattige. Ved hjelp av rause gaver fra firmaer og medarbeidere i konsernet har vi kunnet starte flere hjelpeprosjekter, deriblant ett som ligger oss spesielt på hjertet:

Støtteforeningen ASHA som ble grunnlagt av det tyske paret Uta og Josef Erdrich, åpnet i 2005 ASHA Promarz Scool i Lalipur, 10 km sør for Kathmandu. Grunnskolen ble bygget for å gi de fattigste barna mulighet til skolegang. For tiden får 186 barn undervisning her. I 2008 ble det åpnet et hostel for 32 skolebarn fra svært vanskelige familieforhold.

Etter naturkatastrofen er støtteforeningen ASHA opptatt av å bygge opp den grunnleggende strukturen for fordeling av midler som kan sikre overlevelsesmuligheten til de fattigste. Matvarer som ris, poteter og grønnsaker samt kjøkkenutstyr, gass for matlaging, men også presenninger til beskyttelse mot monsunen er tvingened nødvendig for sikre overlevelsesgrunnlaget. Nøden er stor og menneskene der er avhengig av hjelp for langsomt å kunne finne tilbake til normaliteten.

TSS støtter arbeidet på stedet og står i nær kontakt med familie Erdrich og de ansvarlige i Nepal.


Tilbake til oversikten