Reiserute

En gang i livet må man oppleve «den evige stad» Roma og Italias høydepunkter! Nå er tiden inne – si JA til de viktigste kristne helligdommene, til det vakreste kystlandskapet langs Middelhavet, til det hemmelighetsfulle Pompeii og til italiensk livsglede.

1. dag: Fly til Roma

Hjertelig velkommen til verdensbyen Roma. Vår vennlige engelsktalende reiseleder tar imot oss på flyplassen og følger oss til den moderne bussen vår. Den tar oss til vårt 4-stjerners hotell. Her overnatter vi de 4 første nettene.

2. dag: «Klassiske Roma» (UNESCO-verdensarv)

Etter frokost begir vi oss til Romas historiske sentrum, som i 1980 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. «Den evige stad» Roma ble grunnlagt i 753 f.Kr., og var sentrum i Romerriket. I den fjerde århundret ble byen samt Vatikanet midtpunkt i kristendommen, noe den forsatt er. Under byvandringen får vi beundre noen av de vakreste fontene i den italienske hovedstaden. Blant annet den mest kjente av dem alle: den imponerende Fontana di Trevi, som med en høyde på 26 m og en bredde på 50 m er den største fontenen i byen. Andre høydepunkter under byvandringen er Piazza del Popolo, Berninis Fontana del Tritone og Fontana di Quattro Fiumi. Også Spansketrappen fra det 18. århundret kan beundres – et symbol på den hellige Treenighet og en av de mest kjente utendørstrappene i verden.

3. dag: Oppdagelsesdag: Antikkens Roma med Circus Maximus, Colosseum, Forum Romanum & Pantheon

I dag tar vi deg med på en fantastisk, frivillig heldagsutflukt til de antikke skattene i byen. Aller først besøker vi Circus Maximus, det største «cirkus» i antikkens Roma. Circus Maximus ble fremfor alt kjent for de utallige hesteveddeløpene som fant sted der. Blant andre fantastiske høydepunkter i Roma, besøker vi praktfulle Colosseum, Konstantinbuen og Forum Romanum, som vi betrakter fra utsiden.

4. dag: Oppdagelsesdag: Vatikanet, Peterskirken & Det sixtinske kapell (UNESCO-verdensarv)

Hvis du ønsker det, kan du denne dagen være med på en frivillig heldagsutflukt til den enestående Vatikanstaten – kristendommens vugge. Den hellige stol, og dermed også Vatikanstaten, har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1990. Føl magien på Petersplassen og beundre verdenskjente byggverk som Peterskirken med Berninis bronsebaldakin. Se Michelangelos imponerende fresker i det berømte sixtinske kapell – uten å måtte stå i kø, takket være VIP-billetter! Naturligvis skal vi også beundre vatikanmuseene (inkludert inngang) med de berømte pavelige kunstsamlingene.

5. – 6. dag: Napoli & Pompeii (2× UNESCO-verdensarv)

I dag forlater vi Roma og følger den maleriske kysten sørover. Gled deg over Napoli. Den fortryllende kystbyen ligger ved den vakre Napolibukten med blikk mot Vesuv, en av de mest kjente vulkanene i Europa. Byen vekker begeistring med sine utallige vitnesbyrd fra en nesten tre tusen år gammel historie. Ikke for ingenting at man sier: «Se Napoli og dø». Under byrundturen blir vi kjent med gamlebyen (også oppført på UNESCOs verdensarvliste) og beundrer bl.a. Santa Chiara-klosteret, Piazza Municipo, Galleria Umberto og Piazza Plebiscito. Deretter kjører vi til det verdensberømte arkeologiske utgravingsfeltet av det antikke Pompeii (inkludert inngang), som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Pompeii betraktes som et enestående vitnesbyrd om levemåten i antikken. Vi tilbringer de neste to nettene i et 4-stjerners hotell i Napoli- / Sorrento området. Den 6. dagen får du tid til å slappe av på hotellet eller utforske Napoli på egen hånd.

7. dag: Amalfikysten (UNESCO-verdensarv) & Sorrento

I dag venter et nytt høydepunkt på reisen. Vi drar til den eventyrlige Amalfikysten. Den går for å være en av de vakreste kyststrekningene i verden, og står naturligvis oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi kjører langs denne fortryllende kyststrekningen i minibusser, og lar oss begeistre over den fantastiske naturen. Deretter får vi nyte smaken av Limoncello, en italiensk nasjonaldrink, i behagelig atmosfære. Mot slutten av dagen ankommer vi byen Sorrento, med sin maleriske beliggenhet ved de hvite, bratte klippene. Under en byvandring lærer vi byen nærmere å kjenne, og opplever den fantastiske utsikten over Napoligolfen. Deretter kjører vi tilbake til Roma, og overnatter i et 4-stjerners hotell der.

8. dag: Hjemreise

I dag er det på tide å si farvel. En fantastisk og begivenhetsrik uke er over. Vi kjører til flyplassen, og drar tilbake til Norge med vakre minner i bagasjen.


Inkludert spektakulært utfluktsprogram bl.a. med 4 verdensarvsteder !

Inkludert i prisen

 • Fly tur/retur med renommerte flyselskap5 til Roma
  Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer & transport til og fra hotellet
 • 7 overnattinger i dobbeltrom på utvalgte 4-stjerners hoteller (landets egen kategori)
  7× italiensk frokostbuffet
 • Fascinerende 4-stjerners studiereise med de mest berømte UNESCO-verdensarvstedene i Italia!
  Du kann glede deg til et spektakulært utfluktsprogram, bl.a. med følgende høydepunkter:
  • Roma (Verdensarv)
  • Amalfikysten (Verdensarv)
  • Napoli (Verdensarv)
  • Pompeii (Verdensarv)
  • Limoncello-smaking
  • Sorrento
 • Kvalifisert engelsktalende studiereiseledelse
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet


5 f.eks. Lufthansa (Tysklands største flyselskap) eller Austrian Airlines med mellomlanding og flybytte i München, Frankfurt eller Wien


Dine tilleggsytelser

Oppdagerpakke4:

Pakken inneholder 2 utflukter «Antikkens Roma» og «Vatikanet, Peterskirken og Det sixtinske kapell»: kun 1.890,– NOK per person.

Nytelsespakke:

Pakken inneholder 7× middag (3 retters meny med typisk regionale retter): kun 1.490,– NOK per person.

Enkeltromstillegg:

2.090,– NOK per person (med forbehold om tilgjengelighet).


4 OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan kun bestilles på stedet hos reiselederne. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Informasjon om landet Italia

Sammenlikning av temperaturer

 JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Roma121317192328333328231513
Oslo-3-23915202122181051

Beliggenhet:

I Sør-Europa på Appenninerhalvøya. Naboland: Frankrike, Sveits, Østerrike, Slovenia, San Marino, Vatikanstaten.

Areal:

301.277 kvadratkilometer.

Regjeringsform:

Republikk, parlamentarisk demokrati med to kamre. Sergio Mattarella har vært president siden februar 2015 og Giuseppe Conte har vært statsminister siden juni 2018.

Hovedstad:

Roma med sine 2,9 millioner innbyggere, har vært Italias hovedstad siden 1871.

Religion:

Overveiende romersk-katolsk, dessuten ca. 1,3 millioner muslimer, rundt 550.000 protestanter, 230.000 Jehovas vitner, 200.000 buddister, 110.000 hinduer og 40.000 jøder.

Språk:

Offisielt språk er italiensk. Andre offisielt godkjente minoritetsspråk er friulisk, ladinsk, tysk, slovensk, oksitansk, fransk, frankoprovencalsk, albansk, gresk, sardisk, katalansk og kroatisk.

Klima:

Det er stor forskjell på klimaet i Italia fra nord til sør. I nord der det et strengt klima med svært kalde vintre og svært varme somre med høy luftfuktighet. I midten er det et mildt klima mens det i sør og på øyene alltid er mildt om vinteren og svært varmt og trykkende om sommeren.

Strøm:

I Italia er strømspenningen på 230 V vekselstrøm med en frekvens på 50 Hz. Stikkontaktene er iht. europeisk standard.

Lokal tid:

Hele Italia tilhører den middeleuropeiske tidssonen, det er Greenwich middeltid som gjelder + 1 time (GTM+1) samt sommertid.

Telefonsamtaler:

Når du ringer til Italia fra utlandet benytter du landskoden til Italia som er 0039 ( +39) fulgt av det lokale telefonnummeret. Når du ringer til Norge er landskoden 0047 (+47).

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Før du reiser til Italia, sørg for at du har pass, Europeisk helsetrygdkort og gyldig reiseforsikring. Norske borgere trenger ikke visum for innreise til Italia. For nordmenn er pass eneste gyldige reisedokument. Selv om du kan komme deg inn i Italia uten pass (ingen passkontroll i Norge ved utreise), kommer du deg ikke ut av Italia uten pass. Pass må også vises ved innsjekking på hoteller i Italia. Nordmenn må derfor ha gyldig pass før de reiser til Italia. Utlendingspass og reisebevis for flyktninger utstedt av norske myndigheter er gyldige reisedokumenter i Italia. Innehaver av utlendingspass/reisebevis må i tillegg medbringe gyldig oppholdstillatelse utstedt av norske myndigheter. Reisende av andre nasjonaliteter anbefales å skaffe seg opplysninger om visum og passkrav fra den italieniske ambassaden. Du er selv ansvarlig for å søke om og fremvise et ev. nødvendig visa. TSS Travel Service Scandinavia tar ikke noe ansvar dersom dette forsømmes.
Kommentar: Italia har undertegnet den europeiske avtalen fra 13.12.1957 om persontrafikk mellom Europerådets medlemsland. Passets utløpsdato, med unntak av nødpass, må ikke overstige ett år. Flyselskapenes krav om passgyldighet kan avvike fra de statlige betemmelsene. Derfor anbefaler vi at du alltid reiser med gyldig pass. Fra 26.06.2012 er det ikke lenger gyldig at barn er innført i foreldrenes pass. Hver barn trenger eget pass. Disse innreisebestemmelsene gjelder for alle borgere i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS).

Reiseledelse:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg: Vi har satt sammen et variert program med mange høydepunkter, slik at du kan oppleve kulturen og mangfoldet i Italia og lære alt om landene og folket som bor i disse landene.

Ekstra pakker:

Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser. Vi vil anbefale at du sikrer deg følgened tilleggspakker. I den sammenhengen drar nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:

Nytelsespakke: Pakken inneholder 7× middag (3 retters meny med typisk regionale retter): kun 1.490,– NOK per person.
Oppdagerpakke: Pakken inneholder 2 utflukter «Antikkens Roma» og «Vatikanet, Peterskirken og Det sixtinske kapell»: kun 1.890,– NOK per person.
Oppdagerpakke 2: Pakken inneholder 2 utflukter «Forum Romanum» og «Colosseum»: kun 550,– NOK per person.

OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan kun bestilles på stedet hos reiselederne. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta:

I Italia er euro offisiell valuta siden 2001. Kurs (desember 2019): 1 EUR = 10,12 NOK; 1 NOK = 0,09 EUR.

Banker/kredittkort:

Du kan betale innkjøpene dine kontant eller med de vanlige kredittkortene. Det er vanlig å bruke kredittkort i italienske butikker. Symbolene for de ulike kredittkortene som aksepteres finnder du ved inngangen. Når du betaler med kredittkort må du fremlegge pass. Bankene aksepterer også reisesjekker (i dollar eller euro) og du kan heve penger i minibankene med EC- eller Maestro-kort. I den sammengengen må du være opmerksom på at de ulike bankene kan kreve høye begyrer. Kontant betaling ved beløp fra 3.000 euro (ca. 30.000 NOK) er ikke mulig i Italia. Beløp over 3.000 euro kan kun betales med kredittkort, EC-kort eller ved bankoverføring.

Tollforskrifter:

Ved innreise til og utreise fra Italia må kontantbeløp som overstiger 10.000 euro deklareres. Privatpersoner fra EU-land kan ta med seg varer uten mengdebegrensning når disse er til personlig bruk og ikke ment for videre salg. Tollforskriftene for innførsel av varer til Norge finner du på: www.toll.no.

Sikkerhetsinformasjon:

Kriminalitet: Spesielt i turistsentrene bør man være oppmerksom på lommetyverier og småkriminalitet. I den forbindelse er det viktig å gjøre oppmerksom på bedragerier der turister blir avledet (f.eks. ved lyskryss) og bestjålet av en medsammensvoren. Derfor gjelder følgende ved enhver feriereise: Ta bare med deg det mest nødvendige. Større kontantbeløp og originaldokumenter bør opbevares i safen på hotellet. Ta kun med deg sikre (beskyttet av PIN) kredittkort. Ta med kopier av dokumenter på reisen. Et alternativ er å lagre dokumentene på din private e-postkonto slik at du kan hente dem opp på reiser i hele verden. Ikke bær med deg vesker og fotoutstyr vendt ut mot gaten. Dette er for å unngå å bli bestjålet fra motosykkel. I Neapel bør man være spesielt varsom med å ha på seg verdifulle armbåndsur og smykker, da slikt er svært ettertraktet blant tyvene der.

Spesielle strafferettslige bestemmelser:

Medvirkning til ulovlig innreise blir i Italia straffet med fengselsstraffer og bøter. Vær ekstra forsiktig hvis du plukker opp haikere. I Roma pålegger byadministrasjonen noen ganger drakoniske straffer for å beskytte monumentene, f.eks. allerede ved å stikke hånden i vannet i Trevifontenen eller for å ha piknik på Spansketrappen.

Medisinsk informasjon:

Vaksiner: I forbindelse med en reise bør barn og voksne sjekke og eventuelt fornye/komplettere standardvaksinene.

Medisinsk behandling:

Innehavere av gyldig Europeisk helsetrygdkort har i nødsituasjoner rett til behandling (på offentlige sykehus) på lik linje med oppholdslandets borgere. Informasjon om helsetrygdkortet og hvordan man går fram for å skaffe dette finnes på Helse Norges nettsider – https://helsenorge.no/turist-i-utlandet/. Husk at helsetrygdekortet ikke dekker hjemreise, behandling i det private helsevesenet eller behandling av sykdommer som ikke er akutte. Det anbefales derfor å tegne privat reise- og sykeforsikring før utreise. En god reiseforsikring skal blant annet dekke utgifter i forbindelse med skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall.
Kunden må også være sikker på at han eller hun er psykisk og fysisk istand til å delta på den utvalgte reisen og plikter på forhånd å undersøke hva som kreves i så måte under denne reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser/dato: juli 2020

Du vil bli begeistret over våre 4-stjerners hoteller !

Eksempler på hoteller

Forstørrelse: