Reiserute

På denne fascinerende kombinerte reisen til to land får vi oppleve de to mest betydningsfulle landene i antikken. Beundre to av de viktigste UNESCO-verdensarvstedene med den imponerende gamlebyen på Rhodos og de verdensberømte kalksteinsterrassene i Pamukkale. Vi har også muligheten til å utforske to av de syv underverkene fra antikken. Beundre havneinnfarten til Rhodos, der Kolossen på Rhodos, en 30 meter høy bronsestatue av solguden Helios, hilste sjømennene velkommen en gang i tiden. Det andre av verdens underverker fra antikken, ruinene av det legendariske Artemis-tempelet, vil også begeistre deg.

1. dag: Ankomst på Rhodos og transport til hotellet

Velkommen til Helios’ øy! Våre norsk- eller engelsktalende reiseledere tar imot oss på flyplassen og bringer oss direkte til vårt drømmehotell på Rhodos, der vi tilbringer de første 3 nettene.

2. dag: Rhodos (UNESCO-verdensarv), Stormesterpalasset & Kolossen på Rhodos, et av oldtidens underverker

På begynnelsen av dagen drar vi på en orienteringstur for å utforske den fascinerende historien til en av de eldste og største middelalderbyene i Europa. Gamlebyen er en UNESCO-verdensarv. Vi rusler gjennom de små smugene fulle av antikke relikvier, og reiser tilbake i tiden. Videre høydepunkter er Mandraki-havnen med de to statuene av hjortene Elafos og Elafina, kjent som symboler for byen, riddergaten, biskoppalasset og Murad Reis-moskeen. Også den imponerende bymuren er et høydepunkt for øya. Vi beundrer også Mandraki-havnen, der man antar at den monumentale Kolossen på Rhodos – en av oldtidens 7 underverker – engang raget 30 meter opp mot himmelen. Høydepunktet denne dagen, er Stormesterpalasset (inkludert inngang). Det tidligere regjeringssetet ble bygget av Johannesridderne, og er nå et museum.

3. dag: Lindos – gamleby & Akropolis

I dag blir vi kjent med byen Lindos, også kjent som Rhodos’ perle. Lindos formidler den tusenårige greske tradisjonen som er tett forbundet med musikk, dans, ouzo og kaffe, i sin totale og naturlige åpenhet. Etter en panoramatur langs kysten når vi den maleriske landsbyen, som med sine snøhvite hus, det tronende Akropolis og den herlige bukten er blant de vakreste stedene på øya. Vi spaserer rundt i den middelalderske byen og tar del i den greske livsfilosofien. De mange små butikkene, kaffehusene og de vennlige innfødte fortryller oss med sin sydlandske utstråling. Ikke langt fra Akropolis ligger en av de vakreste buktene på hele Rhodos, Agios Pavlos-bukten, der den evangelisten Paulus en gang skal ha strandet.

4. dag: Marmaris, Hierapolis & Pamukkale (UNESCO-verdensarv)

Nå venter den fortryllende tyrkiske Egeerhavskysten på oss. Etter en panoramatur med en moderne katamaran, ønsker det bedårende landskapet i Marmaris oss velkommen med sine herlige øyer, skoger og bukter. Ferden går videre til Pamukkale. Byen er berømt for sine kalkterasser og termiske kilder. Like ved siden av ligger den antikke «hellige byen» Hierapolis (inkludert inngang), også en UNESCO-verdensarv, der et spektakulært besøk venter oss. Vi overnatter i et termahotell på Pamukkale.

5. – 6. dag: Afrodisias (UNESCO-verdensarv) & Maeandrum-området

Den 5. dagen når vi den antikke byen Afrodisias, hovedstad i oldtidsriket Karia og hjemsted til kunstnere og billedhuggere. Byen er blant de best bevarte antikke byene i verden (UNESCO-verdensarv). Den mektige stadion, den imponerende tetrapylon, agoraen og teateret med innskriftene er bare noen av skattene i denne inntrykksfulle ruinbyen. I løpet av dagen besøker vi et tradisjonelt teppeveveri, der vi får innblikk i dette århundregamle kunsthåndverket. Vi kjører gjennom det herlige Maeandrum-området mot Kusadasi, hvor vi tilbringer 3 netter. Den 6. dagen kan du nyte drømmehotellet ditt, eller utforske omgivelsene på egen hånd. Det kan også lønne seg å besøke det imponerende orakeltempelet i Didyma eller landsbyen Tire.

7. dag: Efesus (UNESCO-verdensarv) & Artemis-tempelet, et av oldtidens underverker

Dagen begynner med et besøk i den sagnomsuste, antikke byen Efesus (UNESCO-verdensarv). Oden, Kuretengaten, Hadrians tempel, Trajans brønn, Celsus-biblioteket, agora, Marmorgaten og det store teatret der apostelen Paulus en gang holdt tale, er blant de viktigste byggverkene i byen. Deretter utforsker vi det imponerende Artemis-tempelet (inkludert inngang), et av oldtidens 7 underverker. Deretter besøker vi et smykke- og et læratelier for å se nærmere på en stor håndverkstradisjon. Her får vi informasjon om produksjonen og vi har mulighet til å velge ut en personlig suvenir fra ferien. Kvelden avsluttes komfortabelt på stjernehotellet.

8. – 15. dag: Ferieforlengelse på et eksklusivt 5-stjerners luksushotell rett på stranden på Rhodos

Etter frokost tar katamaranen oss på en panoramatur tilbake til øya Rhodos. Der tar vi inn på vårt 5-stjerners luksushotell rett på stranden. Her kan du virkelig innhente deg de neste 8 dagene. Slapp av i hotellets fantastiske wellness-område. Legg inn en pause i hotellets basseng, enten ute eller inne, og gå spaserturer langs stranden. Den 15. dagen fraktes du direkte til flyplassen for flyturen tilbake.


Inkludert spektakulært utfluktsprogram !

Inkludert i prisen

 • Fly tur/retur med renommerte flyselskap5 til Rhodos
  Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer & transport til og fra hotellet
 • 7-dagers 5-stjerners studiereise til Rhodos og de 4 mest berømte UNESCO-verdensarvstedene ved Egeerhavet:
  – 7 overnattinger i dobbeltrom på utvalgte 4- og 5-stjerners hoteller (landets egen kategori)
  – 7× rikholdig frokostbuffet
  – Rundreise i vår moderne og klimatiserte turbuss med fagutdannet, norsk- eller engelsktalende reiseleder
  (hvilket språk guiden snakker, er avhengig av tilgjengelighet)
  – Panoramaoverfart i katamaran fra Rhodos til den tyrkiske Egeerhavskysten og tilbake
  – Spektakulært utfluktsprogram + inngangsbilletter (jf. programmet), bl.a. med:
  • Gamlebyen på Rhodos (Verdensarv)
  • Pamukkale (Verdensarv)
  • Hierapolis (Verdensarv)
  • Afrodisias (Verdensarv)
  • Efesus (Verdensarv)
  • Stormesterpalasset
  • Artemis-tempelet (Underverk)
  • Mandraki havn (Underverk)
  • Maeandrum-området
  • Lindos
  • Kusadasi
 • 8-dagers rekreasjon på 5-stjerners luksushotell rett på stranden på Rhodos
  – 7 overnattinger i dobbeltrom på et eksklusivt 5-stjerners luksushotell (landets egen kategori)
  – 7× rikholdig frokostbuffet
  – Fagutdannet, engelsktalende reiseleder
  – Attraktivt utendørsbasseng, oppvarmet innendørs basseng, egen strand og et vidunderlig wellness-område med bl.a. badstue
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet


5 f.eks. Aegean Airlines (Europas beste regionale flyselskap 2014 – 2017 i henhold til Sky Trax World Airline Award)


Nytelsespakke4:

Pakken inneholder daglig stor buffet på kvelden med internasjonale spesialiteter under den 7-dager lange studiereisen: til kun 1.950,– NOK per person

Enkeltromstillegg:

2.490,– NOK per person (med forbehold om tilgjengelighet).


4 OBS: Pakkene er arrangert av vår partner og kan kun bookes på stedet med guidene. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Information om landet Tyrkia & Rhodos/Hellas

Sammenlikning av temperaturer

 JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Rhodos141518192227292927251816
Oslo-3-23915202122181051

Beliggenhet:

Rhodos: 4. største av de greske øyene, tilhørerøygruppen Dodekanesene
Tyrkia: ved Middelhavet på den europeisk-asiatiske grensen

Regjeringsform:

Hellas: Parlamentarisk republikk
Tyrkia: Republikansk enhetsstat

Hovedstad:

Hellas: Aten (ca. 665 000 innbyggere)
Tyrkia: Ankara (ca. 5,5 mill. innbyggere)

Religion:

Hellas: 97% ortodoks
Tyrkia: 98% islam

Språk:

Hellas: Offisielt språk gresk
Tyrkia: Offisielt språk tyrkisk

Klima:

Hellas: Solfylt middelhavsklima
Tyrkia: Varmt middelhavsklima

Strøm:

Hellas: 220 V vekselstrøm, i enkelte områder 110 V likestrøm
Tyrkia: Spenning og frekvens er på 220 V, 50 Hz. Adapter er ikke nødvendig.

Lokal tid:

Tidsforskjellen mellom Norge og Hellas samt Norge og Tyrkia er pluss en time hele året.

Telefonsamtaler:

Landskoden til Hellas er 0030 og til Tyrkia 0090, dropp null før det lokale telefonnummeret. Når du ringer til Norge, ring 0047 og så lokalt telefonnummer.

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Hellas: Statsborgere fra Norge trenger et pass som er gyldig under hele oppholdet. Som turist har man 90 dagers visumfrihet fra Hellas. For passkrav, vennligst kontakt den greske ambassaden eller nettsiden til det greske utenriksdepartementet https://www.mfa.gr/missionsabroad/en/norway.html.
Tyrkia: Det er visumplikt for norske statsborgere. Det kan kun søkes om innreisevisum til Tyrkia på nettet via www.evisa.gov.tr før avreise. Passet må være gyldig i 6 måneder ved innreise. Mer informasjon om e-visum finner du på hjemmesiden www.evisa. gov.tr. Reisende med andre reisedokumenter enn ordinære norske pass, må selv undersøke om de trenger visum for innreise og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse.
Innreisebestemmelsene kan endres og TSS Travel Service Scandinavia AS prøver å holde informasjonen oppdatert. Statsborgere fra andre land rådes til å sjekke visaforholdene på sine respektive ambassader.

Reiseleder:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg: Vi har satt sammen et program med utallige høydepunkt som gir deg muligheten til å oppleve mangfoldet både i kulturen og naturen i Hellas og Tyrkia, samt lære mye om land og folk. Reisen din inkluderer allerede mange ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjellige tilleggsytelser. Siden enkelte av hotellene ligger svært idyllisk til, og derfor noe utenfor allfarvei hhv. tettstedene, vil vi anbefale at du sikrer deg følgende tilleggspakker. I denne sammenhengen drar du nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:
Nytelsespakke: Pakken inneholder daglig stor buffet på kvelden med internasjonale spesialiteter under den 7-dager lange studiereisen.
Oppdagerpakke: Pakken inneholde følgende utflukter: Utflukt til orakel-byen Didyma med Apollons tempel og fjellandsbyen Tire, utflukt til den egeiske vinlandsbyen Sirince og besøk på en gresk taverna inkludert lokale drikker.

Valuta:

Hellas: Hellas er EU-medlem. Valutaen er euro. Kurs (januar 2020) 1 NOK = 0,09 EUR; 1 EUR = 10,06 NOK.
Tyrkia: Valutaen er tyrkisk lira (TRY). Kurs (januar 2020) 1 NOK = 0,65 TRY; 1 TRY = 1,53 NOK.

Banker/kredittkort:

Hellas: Bankenes åpningstider er fra ma til to 08:00 – 14:00, fr 08:00 – 13:30, ofte lenger i de større byene. Vanlige kredittkort som f.eks. Visa, MasterCard, American Express aksepteres nesten over alt. Du kan ta ut penger på automat med EC-kort og PIN-kode mot gebyr. Kort med Cirrus- eller Maestro-symbolet aksepteres vanligvis som betalingsmiddel.
Tyrkia: Penger kan veksles under bankens åpningstider. Større hoteller tilbyr også veksling av penger. Bankenes åpningstider: Ma til fr 8:30 – 12:30 og 13:30 – 17:30. På automatene kan man bruke de vanlige kredittkortene som f.eks. Visa, Mastercard, American Express, mens EC-kort bare aksepteres noen steder. Dette gjelder også på de store hotellene, i ulike butikker og hos de internasjonale bilutleiefirmaene.
OBS! Når du betaler med bank- eller kredittkort, bør du se opp for bedragere som forsøker å kopiere kortet ubemerket samt utspionere den tilhørende PIN-koden for å kunne heve penger fra automater med falske kort. Reisende bør derfor alltid holde øye med kortet og skjule PIN-koden godt når den tastes inn. Det advares mot å benytte bank- og kredittkort med PIN-kode på vekslingskontorene.

Tollforskrifter:

Hellas: Ved innreise fra land utenfor EU kan man innføre varer til personlig bruk uten problemer. Når det gjelder alkohol og tobakk, gjelder følgende retningslinjer: 200 sigaretter eller 100 sigarillos eller 50 sigarer eller 250 g tobakk. 1 liter alkohol over 22% eller 2 liter alkohol med maks. 22%.
Tyrkia: Innførsel av valuta er tillatt ubegrenset, utførsel inntil for tilsammen 5.000 US Dollar eller tilsvarende verdi i tyrkiske lira. Reisende til Tyrkia kan ha med personlige smykker opp til en samlet verdi på 15.000 US Dollar. Har du med verdier ut over dette, skal du rapportere det på et skjema som du får hos Tollvesenet. Kjøper du smykker i Tyrkia, må du huske å få utstedt et varesertifikat. I tillegg kan du ha med følgende varer ved innreise til Tyrkia: Gjenstander til personlig bruk, herunder medisinsk utstyr og helseartikler, og i tillegg gaveartikler opp til en samlet verdi på 3.000,– NOK.
Ytterligere tolllbestemmelser får du ved de to landenes ambassader. Det er kun der du kan få juridisk bindende informasjon. Informasjon over de norske tollbestemmelsene for innførsel av varer finner du på hjemmesiden til det norske tollvesenet: www.toll.no.

Sikkerhetsinformasjon:

Tyrkia: Med opphevelsen av unntakstilstanden 19. juli 2018 som hadde vart siden kuppforsøket i juli 2016, har de tilhørende begrensningene og spesielle forskriftene i prinsippet falt bort. Du finner aktuell informasjon på UD sine sider (www.landsider.no).

Strafferettslige forskrifter:

Hellas: I Hellas blir anskaffelse, besittelse, distribusjon og innførsel og utførsel av narkotika, til og med små mengder til personlig bruk, hardt straffet. Forsvarsspray skal ikke medføres (ikke engang de som er fritt tilgjengelig i Tyskland). Besittelse og bruk av dette er forbudt i Hellas og blir politianmeldt. Det samme gjelder for våpen av alle slag, særlig store kniver, sverd, sabler osv. Fotografering av militære anlegg og viktige sivile anlegg (flyplasser/havner) er forbudt pga. fare for spionasje. Overtredelser blir politianmeldt – dette gjelder også for EU-borgere. Det kan ilegges høye bøter for uautorisert besittelse av arkeologiske gjenstander og forsøk på å eksportere dem. Kjøp og eksport av antikviteter er kun tillatt med godkjenning fra Kulturdepartementet. Reisende må aldri ta med seg steiner fra arkeologiske steder. Ved tyveri, forsettelig eller uaktsom skade, ulovlig utgraving og fjerning (dvs. uten autorisasjon eller melding til myndighetene) av arkeologiske funn fra funnstedet, kan utlendinger også idømmes flere års fengsel avhengig av hvor alvorlig forbrytelsen er.
Tyrkia: I Tyrkia blir narkotikalovbrudd straffet særdeles hardt (10 – 20 års fengsel for innførsel, 6 – 12 års fengsel for utførsel). Kjøp, besittelse og utførsel av «Kultur- og naturressurser» blir også hardt straffet (fengselsstraff opp til 10 år), ettersom dette anses som statlig eiendom. Ved brudd på dette kan også turister risikere flere måneders varetekt og høye kausjoner (for tiden ca. 90 000 kroner), også når det gjelder antikviteter eller gjenstander som ser gamle ut, med angivelig lav verdi. I enkelttilfeller ilegges det fengselsstraff. Derfor frarådes det å kjøpe antikviteter, gamle mynter, fossiler osv. fra selgere, eller ta med dette selv. Politiet og tollmyndighetene har en bred tolkning av begrepet «antikviteter». Enhver bearbeidet stein kan falle under dette. Innførsel av våpen og skjæreverktøy (også campingkniver) er forbudt uten spesiell tillatelse. Offentlige ytringer mot den tyrkiske stat, sympatierklæringer for organisasjoner som er klassifisert som terrorister av Tyrkia og fornærmelse eller ærekrenkelse av statlige institusjoner og høytstående personligheter er forbudt. Uttalelser på internett og sosiale medier som er kritiske til myndighetene, kan også falle under dette straffbare forholdet.

Medisinsk informasjon:

Det er ikke nødvendig med vaksiner for innreise til Hellas og Tyrkia. Hver enkelt reisende bør likevel forsikre seg om at han eller hun har tilstrekkelig beskyttelse mot tetanus og polio samt hepatitt. Vær forsiktig med å nyte rå mat, melkeprodukter som ikke er pasteurisert (f.eks. fersk melk, iskrem) samt fruktsorter som ikke kan skrelles. Unngå å drikke vann fra springen og isbiter i drikker! Tommelfingerregel: Ikke spis noe som ikke kan kokes eller skrelles!

Medisinsk behandling:

Hellas: I nødstilfeller er i Hellas er alle nordmenn med gyldig reiseforsikring berettiget til behandling fra leger, tannleger, sykehus osv. som er godkjent av reiseforsikringen. Som bevis trenger du forsikringsbeviset samt gyldig identifikasjon. Før du reiser, bør du høre med forsikringsselskapet hva reglene og kravene for refusjon for behandling er. I tillegg anbefales det å ha en forsikring med returreiseforsikring.
Tyrkia: Medisinske behandlingsalternativer i landets største byer og turistregioner har forbedret seg betydelig de siste årene. Det store antallet private sykehus tilbyr et nesten europeisk nivå. Medisinsk behandling i landlige områder er ofte ikke sammenlignes med Vest-Europa, og kan være teknisk, apparativt og hygienisk problematisk. En ev. gyldig helseforsikring (internasjonalt helsesertifikat) er ofte ikke tilstrekkelig. Det anbefales derfor å tegne privat reisesykeforsikring og en pålitelig reiseforsikring. På privatklinikker er det vanlig å be om et gyldig kredittkort med dekning eller kontanter før behandlingen starter. Du bør ha med et individuelt førstehjelpssett som også kan beskytte mot de varme temperaturene underveis. Her kan det være nyttig å få individuell rådgivning fra en tropelege eller reiselege.
Kunden må sørge for at hans eller hennes fysiske og mentale tilstand passer til den valgte reisen. Kunden må selv finne informasjon om de fysiske og psykiske situasjonene som er knyttet til reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser/dato: februar 2020

Våre 4- og 5-stjerners hoteller under studiereisen !

Eksempler på hoteller

Vår gave som ferieforlengelse:
8-dagers rekreasjon på et eksklusivt, 5-stjerners luksushotell på Rhodos!

Eksempler på hoteller

«Det var en superspennende, inntrykksfull reise som langt overgikk alle forventninger.»

Fru K. fra N., reisedeltaker, 19.11.2018³


«Vi er svært fornøyde, og har flere ganger anbefalt dere videre.»

Herr B. fra W.,reisedeltaker, 03.12.2018³


«Det var en fin, fremragende organisert og informativ reise.»

Herr K. fra P., reisedeltaker, 31.01.2019³


3 TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er deler av et europeisk turoperatørkonsern som arrangerer reiser for kunder fra flere europeiske land. Undersøkelsen ble gjennomført blant gjestene som deltok på reiser med RSD/TSS i løpet av 2018 / 2019. Disse kommentarene stammer fra kunder som har reist med oss.

Forstørrelse: