Din reise

Gled deg til en fullspekket rundreise på Kreta – den solfylte øya og hjemmet til de greske gudene. Utforsk tallrike vitnesbyrd om gresk historie, for eksempel palasset i Phaistos, antikke Aptera eller Malia’s palass. I tillegg kan du nyte sikten av Kretas vakre naturlandskaper: de hvite fjellene, Lassithi-platået og fantastiske kystområder!

1. dag: Ankomst

Velkommen til gudenes solfylte øy! Vår norsk- eller engelsktalende reiseleder ønsker oss velkommen på flyplassen. En buss kjører til det vakre hotellet i Rethymnon, der vi skal tilbringe de første tre nettene. Med en forfriskende velkomstdrink har alle mulighet til å bli kjent med den ålreite reisegruppen.

2. dag: Klosteret Arkadi, ark. museum, Kournas innsjø & Rethymnon

Ved klosteret Arkadi (inkludert inngang) skal vi i dag se Kretas fantastiske nasjonalhelligdom. Deretter, når vi besøker det arkeologiske museet i Eleftherna (inkludert inngang), kan vi oppleve den spennende hverdagen til ulike historiske epoker. Så drar vi videre til den vakre Kournas-innsjøen, Kretas eneste naturlige innsjø med ferskvann. Vårt neste mål er den idylliske landsbyen Argiroupolis, der vannet renner ned i dalen i små fossefall. Til slutt kommer vi frem til den romantiske gamlebyen i Rethymnon. Den venetianske havnen er blant de vakreste havnene på Kreta.

3. dag: Klosteret Agia Triada, Chania & det antikke Aptera

På halvøya Akrotiri besøker vi det berømte klosteret Agia Triada, et venetiansk mesterverk (inkludert inngang). Deretter stopper vi ved graven til den store kretiske statsmannen Eleftherios Venizelos, som ligger i fantastiske omgivelser. Her får vi en nydelig utsikt til Chania før vi kjører ned. Rundt Chanias vakre havn kan vi vandre gjennom smågater eller prøve velsmakende spesialiteter i markedshallen. Høydepunktene her omfatter den jødiske bydelen Evraiki eller Hassan Pascha-moskeen. På veien tilbake kan vi skue ut over de berømte «Hvite fjellene». Som perfekt slutt på dagen kan vi beundre utgravningene i Aptera (inkludert inngang). Ifølge gresk mytologi konkurrerte sirenene og musene her om hvem som kunne synge vakrest.

4. dag: Matala & palasset i Phaistos

På tide å rette blikket sydover. På kysten stopper vi innom den lille landsbyen Matala, som ble kjent som hippieparadis på 60-tallet. Etterpå besøker vi et tradisjonelt teppebinderi, der vi får innblikk i dette gamle håndverket. Om ettermiddagen får vi mulighet til å se det minoiske palasset i Phaistos (inkludert inngang) – et av de største som fantes på Kreta. Et berømt funn som ble gravd frem her var diskosen i Phaistos – en svært gammel plate av leire med mystiske symboler. De neste fi re nettene tilbringer vi på vårt stjernehotell i Heraklion.

5. dag: Venetiansk festning & gamlebyen i Heraklion

I dag skal vi oppleve hovedstaden Heraklion med den imponerende venetianske havnefestningen og den nydelige promenaden. I den pittoreske gamlebyen kan vi se den venetianske Loggia, kirken Agios Titos og den sentrale Platia Venizelou. Den store håndverkstradisjonen på Kreta fører oss da videre til et atelier for smykkemaking og lærprodukter. Her får vi informasjon om produksjonen og vi har mulighet til å velge ut en personlig suvenir fra ferien. Etter denne dagen rik på opplevelser kan vi lene oss tilbake Og slappe av på hotellet.

6. dag: Heraklion

I dag har vi god tid til å slappe av. Ta det med ro på det behagelige drømmehotellet, lad opp batteriene ved bassenget eller ta en spasertur langs stranden. Du har mulighet til å utforske området på egen hånd. Vi kan anbefale et besøk ved det berømte palasset i Knossos. I tillegg kan du se Agios Nikolaos. Den er en av de vakreste kystbyene på Kreta med sine rolige gater og hyggelige tavernaer.

7. dag: Malias palass, Lassithi-platået, klosteret Kera & landsbyen Krasi

Om morgenen drar vi vei til det berømte palasset til Malia (fri inngang), en av de største minoanske komplekse bygningene på Kreta. Palasset ble bygget allerede i 1900 f.Kr. og ble ødelagt av jordskjelv mellom 1750 og 1700 f.Kr. Ruinene er således stort sett eldre enn tre tusen fem hundre år gamle. Etterpå kjører vi gjennom de fantastiske fjellene til det fruktbare Lassithi-platået. Platået domineres av toppene til Dikti-fjellene. Ikke langt unna ligger det unike klosteret Kera (inkludert inngang), der det også i dag bor nonner – ett av de viktigste religiøse stedene på Kreta. I løpet av turen ser vi typiske landsbyer og stopper slik at dere får mulighet til å ta bilder – f.eks. i landsbyen Krasi med sitt 2000 år gamle platantre.

8. dag: Hjemreise

Etter en flott uke kjører bussen oss til flyplassen. Sammen har vi tilbragt en uforglemmelig uke og kanskje også funnet nye reisevenner. Snart vil vi vel dra på tur sammen igjen!


Du vil bli begeistret over våre 4- og 5-stjerners hoteller !

Inkludert spektakulært utfluktsprogram + inngangsbilletter !

Inklusivytelser

 • Fly tur/retur med renommert flyselskap Aegean Airlines (Europas beste regionale flyselskap 2014 – 2017 i henhold til Sky Trax World Airline Award) til Heraklion, Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer & transport til og fra hotellet
 • 7 overnattinger på dobbeltrom ved utvalgte 4- og 5-stjerners hoteller (landets egen kategori)
  7× rikholdig frokostbuffet
 • Fascinerende studiereise i vår moderne og klimatiserte turbuss gjennom Kreta – hjemmet til de greske gudene!
  Gled deg til et spektakulært utfl uktsprogram + inngangsbilletter (iht. program) bl.a. med:
  • Klosteret Arkadi
  • Kournas innsjø
  • Rethymnon
  • Chania
  • Klosteret Agia Triada
  • Halvøyen Akrotiri
  • Antikke Aptera
  • Hvite fjell
  • Matala
  • Palasset i Phaistos
  • Malias palass
  • Heraklion
  • Venetiansk festning
  • Lassithi-platået
  • Klosteret Kera
  • Landsbyen Krasi
 • Fagutdannet, norsk- eller engelsktalende reiseleder
 • 24 timer lege i beredskap

Dine tilleggsytelser

Nytelsespakke:

Pakken inneholder komfortabel halvpensjon, dvs. daglig stor buffet på kvelden med internasjonale spesialiteter: kun 1.700,– NOK per person

Enkeltromstillegg:

2.390,– NOK pr. person (med forbehold om tilgjengelighet)

Informasjon om Hellas

Sammenlikning av temperaturer

 JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Athen91111132226282926201713
Oslo-3-23915202122181051

Hellas:

Hellas er en halvøy- eller øystat i sør-øst i Europa. På grunn av det mediterrane middelhavsklimaet kan det oppstå store værforskjeller i de ulike årstidene. Regjeringsformen er siden 1974 et parlamentarisk demokrati med et enkeltkammersystem med 300 parlamentsmedlemmer. Håndverk knyttet til tepper, smykke og lær er en svært gammel del av kulturen. Derfor skal vi på reisen vår også besøke et smykkeverksted, lærhåndverksbutikk samt et tradisjonelt teppebinderi. Her får du mer informasjon om kunsten bak teppebinderi, og du kan se hvordan et håndlaget teppe har blitt til siden generasjoner av håndverkere. Under besøket i teppebinderiet lærer du mer om hvordan silketrådene klargjøres, hvordan ullen farges samt mer om den intrikate og tidkrevende bindingen. Du har rundt 1–2 timer på hvert av stedene. Tid til å se på kunstverk og produkter. Pruting hører til de lokale skikkene. Hvis du virkelig ikke er interessert i å kjøpe, godtar handelsmannen/-kvinnen et klart nei. I kjøpesentre og på matbutikken pruter man ikke. Det gjelder også for markeder der lokale bønder selger grønnsakene sine.
I Hellas er det vanlig å gi drikkepenger. Disse er, på samme måte som i Amerika, en del av inntekten i serviceyrkene. I tillegg symboliserer de en anerkjennelse for levert ytelse. Til værelsespiken er det vanlig å gi 9 NOK per natt. På restaurant og i taxi er 10 % av regningsbeløpet vanlig. Man gir ikke drikkepenger i butikkene. På gruppereiser anbefales ca. 20 NOK per dag til reiselederen og 9 – 15 NOK per dag til bussjåføren. Men det er selvfølgelig opp til hver enkelt hvor mye man ønsker å gi i driks.

Strøm:

220 V vekselstrøm, i enkelte områder 110 V likestrøm.

Lokal tid:

Tidsforskjellen mellom Norge og Hellas er pluss én time hele året.

Telefonsamtaler:

Landskoden til Hellas er 0030, dropp null før det lokale telefonnummeret. Når du ringer til Norge, ringer du 0047 og så lokalt telefonnummer.

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Statsborgere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland trenger et pass som er gyldig under hele oppholdet. Som turist har man 90 dagers visumfrihet fra Hellas. For passkrav, vennligst kontakt den greske ambassaden, tlf. 33 11 45 33, eller nettsiden til det greske utenriksdepartementet http://www.mfa.gr/missionsabroad/en/norway.html. Reisende av andre nasjonaliteter anbefales å skaffe seg opplysninger om visum og passkrav fra den greske ambassaden. TSS Travel Service Scandinavia er ikke ansvarlig for verken innhold eller aktualitet på disse nettsidene.

Reiseleder:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen med en velkomstdrink under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg: Vi har satt sammen et program med utallige høydepunkt som gir deg muligheten til å oppleve mangfoldet både i kulturen og naturen i Hellas, samt lære mye om land og folk. Reisen din inkluderer allerede mange ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjellige tilleggsytelser. Siden enkelte av hotellene ligger svært idyllisk til, og derfor noe utenfor allfarvei hhv. tettstedene, vil vi anbefale at du sikrer deg følgende tilleggspakker. I denne sammenhengen drar du nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:
Nytelsespakke1: Pakket inneholder komfortabel halvpensjon, dvs. daglig stor buffet på kvelden med internasjonale spesialiteter: kun 1.350,– NOK pr. person, i stedet for 1.700,– NOK pr. pers.
Utfluktspakken «Oppdager»1: Pakken inneholde følgende fire utflukter: dagsudflugt til Agios Nikolaos, Græsk aften, guidet tur gennem det antikke Knossos & guidet tur gennem det arkæologiske museum. Alt sammen for kun 1.150,– NOK pr. pers.
1 OBS: Pakkene er arrangert av vår partner. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta/banker/kredittkort:

Hellas er EU-medlem. Valutaen er euro. Kurs (september 2018) 1 EUR = 9,68 NOK; 1 NOK = 0,10 EUR
Bankenes åpningstider er fra ma til to 08:00 – 14:00, fr 08:00 – 13:30, ofte lenger i de større byene. Vanlige kredittkort som f.eks. Visa, MasterCard, American Express aksepteres nesten over alt. Du kan ta ut penger på automat med EC-kort og PIN-kode mot gebyr. Kort med Cirrus- eller Maestro-symbolet aksepteres vanligvis som betalingsmiddel.
OBS! Når du betaler med bank- eller kredittkort, bør du se opp for bedragere som forsøker å kopiere kortet ubemerket samt utspionere den tilhørende PIN-koden for å kunne heve penger fra automater med falske kort. Reisende bør derfor alltid holde øye med kortet og skjule PIN-koden godt når den tastes inn. Det advares mot å benytte bank- og kredittkort med PIN-kode på vekslingskontorene.

Strafferettslige forskrifter:

I Hellas blir kjøp, besittelse og eksport av «Kultur- og naturressurser» sterkt straffet, ettersom dette gjelder som statlig eiendom. Ved brudd på dette kan også turister være i fare for flere måneders forvaring og høye kausjonspriser (for tiden ca. 9000 euro), også når det gjelder antikviteter eller gjenstander som ser gamle ut, med angivelig lav verdi. Derfor frarådes det å kjøpe antikviteter, gamle mynter, fossiler etc. fra handelsmenn, eller ta med dette selv. Kjøp, besittelse samt import og eksport av narkotika (også små mengder) blir sterkt straffet. Ta heller ikke med deg pepperspray og lignende. Besittelse og bruk av dette er forbudt i Hellas og blir politianmeldt. Det er også forbudt å ta bilde av militæranlegg og viktige sivile anlegg (flyplass/havn), grunnet fare for spionasje. Overtredelser blir politianmeldt. Mer informasjon finner du under: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/

Tollforskrifter:

Ved innreise fra land utenfor EU kan man innføre varer til personlig bruk uten problemer. Når det gjelder alkohol og tobakk, gjelder følgende retningslinjer: 200 sigaretter eller 100 sigarillos eller 50 sigarer eller 250 g tobakk. 1 liter alkohol over 22 % eller 2 liter alkohol med maks. 22 %. Ytterligere tolllbestemmelser får du ved de to landenes ambassader. Det er kun der du kan få juridisk bindende informasjon. Informasjon over de norske tollbestemmelsene for innførsel av varer finner du på hjemmesiden til det norske tollvesenet: www.toll.no.

Medisinsk informasjon:

Du trenger ingen spesielle vaksiner for å reise til Hellas. Men alle reisende bør være vaksinert mot stivkrampe, polio og eventuelt hepatitt. I nødstilfeller er i Hellas er alle nordmenn med gyldig reiseforsikring berettiget til behandling fra leger, tannleger, sykehus osv. som er godkjent av reiseforsikringen. Som bevis trenger du forsikringsbeviset samt gyldig identifikasjon. Før du reiser, bør du høre med forsikringsselskapet hva reglene og kravene for refusjon for behandling er. I tillegg anbefales det å ha en forsikring med returreiseforsikring. Kunden må sørge for at hans eller hennes fysiske og mentale tilstand passer til den valgte reisen. Kunden må selv finne informasjon om de fysiske og psykiske situasjonene som er knyttet til reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser/dato: september 2018

kappadokien-kundenstimmen

«Veldig interessant reisemål med mange historiske severdigheter.»

Reiner L. fra W, reisedeltaker, 16.10.2017³


«Vi har fått mange varige inntrykk. Et stor kompliment til deg som turoperatør.»

Karl S. fra A, reisedeltaker, 13.10.2017³


«Forventningene ble mer enn oppfylt. Reisen ble et varig minne for oss. En stor takk til arrangørene.»

Rainer H. fra A, reisedeltaker, 21.10.2017³


«En flott tur der alt stemte. Kan virkelig anbefales.»

Irene C. fra B., reisedeltaker, 13.10.2017³


3 TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er deler av et europeisk turoperatørkonsern som arrangerer reiser for kunder fra fl ere europeiske land. Disse kommentarene stammer fra kunder som har reist med oss. Undersøkelsen ble gjennomført blant gjestene som deltok på reiser med RSD/TSS i løpet av 2016.

Forstørrelse: