Ditt 4-stjerners drømmehotell: TIME GRAND PLAZA ****

Beliggenhet: Det komfortable 4-stjernes hotellet ble bygget i 2010 og ligger midt i hjertet av Qusai-distriktet i nærheten av utallige severdigheter.

Hotellet: TIME Grand Plaza Hotel tilbyr gjestene en moderne og luksuriøs innredning. Den romslige lobbyen er lys og luftig og inviterer til å slå seg ned. Alle de 232 store og stilig innredede rommene byr på høyeste komfort. Du kan nyte både regionale og internasjonale retter i den hyggelige kafeen eller på hotellrestauranten. I spa-området kan du slappe av eller trene på det meget godt utstyrte fitnessenteret. Høydepunkt er i dobbelt forstand det oppvarmede svømmebassenget med poolbar på hotellets takterrasse.

TIME GRAND PLAZA ****

Rommene: De komfortable dobbeltrommene har bad med badekar eller dusj, WC, hårtørker, tøfler, badekåper, te- og kaffekoker, telefon, WiFi (mot gebyr), satellitt-TV, minibar (mot gebyr), safe og klimaanlegg.

Sport/underholdning: Fitnessenteret er åpent hele døgnet. Hotellet tilbyr også badstue og dampbad, og mot gebyr kan du nyte en professionell massage.

Spesialitet: Det serveres ikke alkohol på TIME Grand Plaza Hotel, men du kan selvfølgelig nyte medbragte drikkevarer på rommet.

Ditt 5-stjerners superluksushotell: WALDORF ASTORIA*****

Beliggenhet: Det 5-stjerners hotellet Waldorf Astoria ble ikke åpnet før i 2013. Det ligger på vestkysten av De forente arabiske emirater, i Ras al-Khaimah, ved en lang sandstrand i Persiabukta.

Innredning: Waldorf Astoria tilhører en av verdens mest berømte luksushotellkjeder. Det ligger midt
mellom en 350 meter lang sandstrand og en 18-hulls golfbane. På grensen til hotellets egne private strand er det et utendørsbasseng med en vidunderlig utsikt mot sjøen. Hotellets romslige foajé tilbyr en bar der man kan nyte te og kaffe samt utvalgte kaker og andre bakverk mens man lytter til de vakre tonene fra klaveret. Det luksuriøse hotellet har også 5 restauranter som tilbyr spesialiteter fra hele verden. La deg friste i det amerikanske Steakhouse, eller nyt de internasjonale rettene og den avslappede atmosfæren i hovedrestauranten. Du har også mulighet til å innta snacks og småretter i restauranten ved hotellets utendørsbasseng.

Rommene: De luksuriøse dobbeltrommene er utstyrt med separat dusj og badekar, toalett, minibar (mot gebyr), MP3-spiller, satellitt-TV, safe og trådløst internett (mot gebyr).

Sport/underholdning: Mot en avgift får du også tilgang til spa-området, der badstu, boblebad og 12 behandlingsrom med en rekke behandlingsmuligheter frister med ren avslapning. Bruk av treningsstudioet er inkludert i prisen. Tennisbaner med flombelysning er også tilgjengelig. Mot en avgift er det også mulighet for ridning og bueskyting i hotellets flotte omgivelser. Al Hamra Golf Club befinner seg i hotellets umiddelbare nærhet.

Din Utflukt «Dubais 5 landemerker» !

Opplev Dubais 5 mest berømte landemerker med oss. På begynnelsen av rundturen har vi anledning til å spasere gjennom Dubai Mall. Deretter går turen videre til det kjente hotellet Burj Al Arab, der vi legger inn en fotostopp. I bydelen «Dubai Marina» med de utallige lystbåtene og det yrende folkelivet får vi oppleve Dubais luksus på nært hold. Deretter drar vi til den verdensberømte palmeøya The Palm med utsikt over Dubais fantastiske skyline. Vi besøker Hotel Atlantis og spaserer forbløffet forbi haier i et gigantisk akvarium. Til slutt beundrer vi mangfoldet og fargeprakten til de håndknyttede kunstverkene i et teppegalleri. Dubai vil fascinere deg.


Alt dette finner du i utfluktspakken vår «Oppdager»

Stor Dubai-Tour inkl. museum
Gled deg til en fascinerende utflukt som viser deg det tradisjonelle Dubai på nært hold. Med en innlagt fotostopp beundrer vi Burj Khalifa. Verdens høyeste bygning er synlig på lang avstand og preger bybildet i superlativenes by.

Deretter får du oppleve det opprinnelige Dubai med et besøk på Al-Fahidi-festningen, som i dag huser Dubai Museum (inngang inkl.). Etter en rask tur med en tradisjonell vanntaxi til den andre siden av Dubai Creek, får du oppleve selgerne som pruter i Gold Souk. I tillegg har vi lagt inn en eksklusiv handletur i luksusbyen i et gullsmykke- og lærstudio. Du vil bli fascinert av Dubais høydepunkter.

Båttur Dubai inkl. middag
Avslutt dagen på en helt spesiell måte. Om bord en tradisjonell «Dhow» kan du nyte Dubais vakre og opplyste skyline. På en tur langs kysten vil du få servert en deilig middag. Nyt arabiske og internasjonale retter.

Abu Dhabi-Tour inkl. lunsj
Bli kjent med Abu Dhabi, en av verdens rikeste byer, fra dens vakreste side. Du får bl.a. se Heritage Village, Yas Marina og Sheikh Zayed Grand Mosque Center, Emiratenes største moské. Ditt fysiske velvære vil også bli tatt vare på. Under en lunsj kan du la dagens inntrykk få synke inn.

Inklusivytelser

 • Rutefly tur/retur De forente arabiske emirater
  med Turkish Airlines (beste europeiske flyselskap 2011 – 2016)4
  Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer og transport til og fra hotellet
 • 4 overnattinger i dobbeltrom på det 4-stjerners drømmehotellet (etter landets egen standard)
  TIME GRAND PLAZA ****
  inkl. 4× rikholdig frokostbuffet
 • VIP-GAVEN DIN:
  2 overnattinger i dobbeltrom på det verdensberømte 5-stjerners superluksushotellet
  (etter landets egen standard)
  WALDORF ASTORIA*****
  • inkl. rikholdig frokostbuffet
  • fri bruk av hotellets fasiliteter:
  – stort utendørs anlegg med svømmebasseng
  – hotellets egen private strand
  – komplett utstyrt fitnessenter
 • Fantastisk utflukt «Dubais 5 landemerker»:
  • Hotel Atlantis
  • Palmeøya The Palm
  • fotostopp Hotel Burj Al Arab
  • Dubai Marina
  • Dubai Mall
 • Fagutdannet, norsk- eller engelsktalende reiseleder (hvilket språk guiden snakker, er avhengig av tilgjengelighet)
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet


4 Turkish Airlines (Europas beste flyselskap 2011 – 2016 i henhold til Sky Trax World Airline Award) med mellomlanding og flybytte i Istanbul


Dine tilleggsytelser

Utfluktspakken «Oppdager»5:

Pakken inneholder følgende 3 utflukter: «Stor Dubai-Tour inkl. museum», «Båttur Dubai inkl. middag» og «Abu Dhabi-Tour inkl. lunsj»: kun 2.399,– NOK per person.


5 OBS: Pakken «Oppdager» blir arrangert av vår partner og kan forhåndsbestilles. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Information om De forente arabiske emirater (FAE)

Sammenlikning av temperaturer

 JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
FAE DUBAI242527303638403938353226
OSLO-3-23915202122181051

Sammensetning

De forente arabiske emirater består av sju sjeikdømmer: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Um al-Qawain, Ras al-Khaimah og Fujairah.

Hovedstad

Abu Dhabi (ca. 1,2 mill. innbyggere).

Statsform

De forente arabiske emirater er en føderasjon som består av sju selvstendige, monarkiske sjeikdømmer. Øverste myndighet er Herskernes øverste råd som består av representanter fra de sju emiratene. Hvert femte år velges president og visepresident blant rådets representanter. Rådet som består av 40 medlemmer hvorav 20 indirekte valgte hhv. av emiren utnevnte representanter, har kun rådgivende funksjon. Politiske partier er ikke tillatt i FAE.

Religion

Statsreligion er islam (ca. 85 prosent sunni og resten sjia). Fastboende utlendinger kan uhindret praktisere sin egen religion (f.eks. kristendom, andre retninger innen islam, hinduisme).

Språk

Det offisielle språket er arabisk. Engelsk snakkes og forstås i forretningssammenheng og på hotellene.

Klima

Subtropisk til tropisk ørkenklima med ytterst lite nedbør (mest om vinteren). Ekstrem, ofte trykkende varme fra mai til oktober (høyeste temperatur om dagen ligger over 45° C). Gjennomsnittstemperaturen i januar er 18° C og i august 34° C.

Strøm

220-250 volt vekselstrøm, 50 hertz. Stikkontaktene er vanligvis trepolet. Du får kjøpt adaptere i elektrobutikkene og i alle større supermarkeder.

Lokal tid

Mellomeuropeisk tid (MET) +3 timer. I løpet av den europeiske sommertiden er tidsforskjellen +2 timer.

Telefonsamtaler

Retningsnummeret for samtaler fra Norge til De forente arabiske emirater er 00971. Fra emiratene til Norge velger man 0047.

Folk og land

På grunn av islam er det et innskrenket alkoholforbruk i FAE. Spesielt i emiratet Sharjah er det et strengt, generelt alkoholforbud. Her tilbys det ikke alkohol på hotellene, noe som derimot er tilfellet i de andre emiratene.
Under fastemåneden Ramadan må man regne med innskrenkninger på hverdagene (f.eks. er restauranter utenfor hotellene stengt, arbeidstiden hos myndighetene er redusert) samt høyere sensibilitet når det gjelder religiøse anliggender og spørsmål vedr. respekt angående islamske tradisjoner. Det er forbudt å spise, drikke, røyke, også i kjøretøy, fra soloppgang til solnedgang, også for ikke muslimer. I dette tidsrommet bør kvinner ha på seg diskrete klær med lange ermer og menn bør unngå korte fritidsbukser.
I FAE er det vanlig å gi drikkepenger. Disse er, på sammemåte som i Amerika, en del av inntekten i serviceyrkene. I tillegg symboliserer de en anerkjennelse for levert ytelse. Til værelselpiken er det vanlig å gi 10 – 20 NOK per overnatting. På restaurant og i taxi er 10% av regningsbeløpet vanlig. Man gir ikke drikkepenger i butikkene. På gruppereiser anbefales ca. 20 NOK per dag til reiselederen og 10 – 20 NOK per dag til bussjåføren. Men det er selvfølgelig opp til hver enkelt hvor mye man ønsker å gi i driks.

Innreisebestemmelser for norske statsborgere

Norske statsborgere må ha ordinært pass med minst 6 måneders gyldighet ved innreise til FAE. Turistvisum for 30 dager utstedes gratis i passkontrollen og trenges ikke søkes om på forhånd. Ankomstskjema som finnes rett før passkontrollen må fylles ut. Nødpass (oransje farge), reisedokument for flyktninger (grønt reisedokument) eller reisedokument for personer med opphold på humanitært grunnlag (blått reisedokument) aksepteres ikke som innreisedokument i FAE.
Man kan bli nektet innreise dersom man har et israelsk visum eller stempel i passet. Se forøvrig: www.regjeringen.no.
For statsborgere fra andre land enn Norge gjelder delvis andre betingelser. I så fall: Vær vennlig å ta kontakt med ambassaden for De forente arabiske emirater i Stockholm.
Tips: Vennligst sjekk visumbestemmelsene som gjelder for deg, før du reiser til FAE, og sørg for at du har gyldig visum dersom dette er nødvendig i ditt tilfelle. Ambassaden til De forente arabiske emirater i Stockholm informerer om de til enhver tid gyldige innreisebestemmelsene. Du er selv ansvarlig for å skaffe til veie eventuelle nødvendige visa samt kunne forelegge disse. TSS har intet ansvar dersom du skulle glemme dette.
Vennligst vær klar over at innreisen er avhengig av tillatelse fra immigrasjonsmyndighetene i FAE.

Reiseledelse

Guidene som alle har en solid utdannelse, vil informere utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelpe deg med alle organisatoriske spørsmål. De foretar tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her vil du få nyttig informasjon om reisens forløp. Du har lov til å glede deg: Vi har satt sammen et program med utallige høydepunkt som vil gi deg muligheten til å oppleve det kulturelle og landskaplige mangfoldet i FAE samt lære mye om land og folk. Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser.
I denne sammenhengen drar du nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:
Utfluktspakken „Oppdager“*: Pakken inneholder følgende 3 utflukter: «Stor Dubai-Tour inkl. museum», «Båttur Dubai inkl. middag» og «Abu Dhabi-Tour inkl. lunsj»: kun 1.999,– NOK per person.
* OBS: Pakken «Oppdager» blir arrangert av vår partner og kan forhåndsbestilles. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta/banker/kredittkort

Valutaen heter Dirham (AED). 1 Dirham = 100 Fils. Kurs (april 2019): 1 NOK = ca. 0,43 Dirham, 1 Dirham =ca. 2,35 NOK. Man kan veksle penger på hotellene og i bankene i åpningstiden. Bankenes åpningstider: Lør. til ons.: 8-15:30, tors.: 8-14, noen banker holder også åpent fra 16:30 til 18:30. Fredag og lørdag er det helg. Internasjonale kredittkort aksepteres på hotellene, hos bilutleiefirmaene og i utallige butikker. Det er også mulig å ta ut penger med PINcode i minibankene. Reisesjekker aksepteres nesten over alt.

Tollforskrifter

Innførsel av våpen, narkotika, falske penger og pornografiske artikler kan medføre strenge straffer. Frisinnede eller dristige forsidebilder kan forstås som pornografi. Videokassetter/ DVDer blir skjekket hhv. beslaglagt. Innførsel av el-sigaretter er forbudt og fører til beslagleggelse ved innreisen.
Dersom du trenger mer informasjon vedr. innførsel og toll, vennligst ta direkte kontakt med ambassaden til FAE. Kun der kan du få juridisk forbindtlig informasjon. Informasjon om tollbestemmelsene ved innførsel av varer til Norge, finner du på hjemmesiden til de norske tollmyndighetene: www.toll.no.

Råd vedr. sikkerhet

Med tanke på den generelle situasjonen i Midt-Østen, oppfordres man også i De forente arabiske emirater til å være vaktsom. Det hersker strenge moralske forestillinger i FAE. Homoseksualitet og sex utenfor ekteskapet er forbudt og fører til fengselsstraff dersom de blir anmeldt. Dette fører vanligvis ikke til vanskeligheter for turister som booker felles rom på hotellene. Likeledes kan gjensidig sympati (f.eks. i form av kyss, utveksling av kjærtegn i offentligheten) føre til bot eller fengselsstraff. Det anbefales derfor å vise hensyn til skikk og bruk i FAE. Turister bør opptre varsomt i det offentlige rom – og ta hensyn til de relgiøse, politiske, kulturelle og sosiale tradisjonene i landet. Det anbefales også at man holder avstand til eventuelle demonstrasjoner eller protest-arrangementer.
Besittelse og bruk av minste mengder narkotika fører også til fengseling. Til og med et konsum av svake narkotiske stoffer flere dager i forveien kan fastslås gjennom blodprøver og straffes hardt.

Kriminalitet

De forente arabiske emirater er et av de sikreste landene i Midt-Østen. Landet har en svært lav kriminalitetsrate. Likevel kan man ikke utelukke enkelte lommetyverier f.eks. i de store butikksentrene.
Det er straffbart å fotografere følgende objekter: Militære anlegg, havner, flyplasser, herskernes palasser, offentlige bygninger, industrianlegg, olje- og gassanlegg. Den som handler i strid med dette risikerer i beste fall å få kameraet/ filmen/chipen inndratt.

Medisinske råd

Vaksiner: UD anbefaler å beskytte seg mot tetanus, difteri, polio og hepatitt A, ved langtidsopphold over tre måneder også hepatitt B. I spesielle sammenhenger (opphold på landsbygda, jakt, jogging) kan det i enkelte tilfeller være nyttig med vaksine mot rabies og/eller tyfus. Disse og andre spørsmål bør man avgjøre i samråd med lege hhv. spesialist på tropesykdommer.
Helsevesen: Innførsel av enkelte helt vanlige medisiner hhv. legemidler er forbudt uten vedlagt resept/attest fra legen. Vennligst innhent relevant informasjon ved behov. Helsevesenet kan ikke alltid sammenliknes med det europeiske, men i de større byene er det relativt godt utbygget. Her finner man også engelsktalende leger. Det anbefales et du tegner en god sykereiseforsikring med en pålitelig hjemtransport for hele verden. Kunden forutsettes å være i en fysisk og psykisk form som er forenelig med den valgte reisen og må selv sørge for å innhente informasjon om hvilke krav som stilles til bevegelighet og mental helse.

Med forbehold om feil og utelatelser / dato: mars 2020

«Mange sterke inntrykk på kort tid.»

B. K. Reisedeltaker, 05.11.20173

3 TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er deler av et europeisk turoperatørkonsern som arrangerer reiser for kunder fra flere europeiske land. Undersøkelsen ble gjennomført blant gjestene som deltok på reiser med RSD/TSS i løpet av 2018 / 2019. Disse kommentarene stammer fra kunder som har reist med oss.

Forstørrelse: