Reiseanbefalinger Europa Asia Amerika Afrika

8-dagers 4-stjerners studiereise til Andalusia med de viktigste høydepunkter:

Madrid – Toledo – Hvite landsbyer – Marbella – Costa del Sol – Sevilla – Granada – Córdoba

Takket være våre egne erfaringer og mange tips fra våre reisedeltakere har vi samlet de mest berømte verdensarvsteder i Spania for deg!

Din reiserute:

1. dag: Ankomst til Madrid

1. dag: Ankomst til Madrid

Du lander i Madrid – Spanias fantastiske hovedstad. Den engelskspråklige reiselederen møter deg på flyplassen. Deretter blir du kjørt til ditt 4-stjerners hotell, hvor du tilbringer den første natten. Hvis flytidene tillater det, vil du få se de viktigste severdighetene i den sofistikerte verdensmetropolen på en panoramatur, slik som tyrefekterarenaen og det kongelige palasset.

2. dag: Toledo (UNESCO-verdensarv)

Toledo (verdensarv)

I dag reiser du til Toledo – en av Spanias eldste byer. Det er en av de viktigste destinasjonene for byferie i landet. Gamlebyen har vært UNESCO-verdensarv siden 1986. Utforskningen av Toledo sammen med guiden begynner på Plaza de Zocodover. Nyt blant annet synet av den berømte katedralen i Toledo og ta en spasertur over Puente de Alcantara. Herfra er det ikke langt til Historisk museum. Det tidligere sykehuset huser nå mange av El Grecos verk. Du ser museet fra utsiden. Deretter kjører du forbi vakre spanske landskap til Costa del Sol. Du overnatter i 5 netter på det moderne 4-stjerners HOLIDAY WORLD RESORT.

3. dag: Oppdagelsesdag – hvite landsbyer & Marbella

Puerto Banus Marina, Marbella

Den første destinasjonen for en spennende, valgfri heldagsutflukt er den historiske hvite fjellandsbyen Mijas Pueblo. Snart kan du kjenne lukten av blomstrende appelsintrær på en typisk plantasje i Pizarra. På veien får du se de pittoreske «hvite landsbyene» Monda og Ojen før du til slutt når Marbella – det legendariske møtestedet ved sjøen for de rike og berømte. I Puerto Banús, byens fasjonable marina, kan du på en kort spasertur beundre luksusbåtene. I Marbellas gamleby vil du, i tillegg til en rekke historiske bygninger, få se Plaza de los Naranjos (appelsintretorget) og det ærverdige rådhuset.

4. dag: Oppdagelsesdag – Sevilla (2× UNESCO-verdensarv)

Katedralen i Sevilla (Verdensarv)

I dag får du bli kjent med hovedstaden i Andalusia på enda en unik, valgfri heldagsutflukt med guiden din. Etter en spennende og detaljert panoramatur, blant annet forbi Expo-området fra 1992, vil vi krysse de imponerende broene over den viktigste elven i Andalusia – Guadalquivir. Vi fortsetter til fots til den vakre Maria Luise-parken, Plaza de America og Plaza de España, samt Santa Cruz-distriktet. Idylliske gårdsplasser og blomsterdekorerte, trange gater er bare en del av storbyens prakt. Deretter kan du på egenhånd føle byens sjarme på nært hold. Du kan for eksempel besøke det unike Alcázar-palasset i Sevilla. Dette kongelige palasset med maurisk arkitekturhistorie er en UNESCO-verdensarv. Også verdt et besøk: den mektige katedralen i Sevilla – en av verdens største, som også er et UNESCO-verdensarvsted.

5. dag: Costa del Sol

Tur på stranden, Costa del Sol

I dag slapper vi bare av. Nyt den spanske solen på den langstrakte sandstranden. Unn deg selv et velværeopplegg i spa-området på 4-stjerners HOLIDAY WORLD RESORT, svøm i det oppvarmede innendørsbassenget, bruk treningsrommet eller benytt deg av et bredt utvalg av fritidsaktiviteter. Og etterpå kan en koselig middag i en fantastisk atmosfære være en perfekt avrunding av denne herlige dagen.

6. dag: Oppdagelsesdag – Granada & Alhambra (UNESCO-verdensarv)

Alhambra (verdensarv), Granada

Granada, med sin arabiske prakt og renessansearkitektur, er en uforlignelig opplevelse. På en engangs, valgfri heldagsutflukt kan du beundre det som sannsynligvis er det mest kjente kulturstedet i Spania: Alhambra, det verdensberømte mesterverket av maurisk arkitektur. Det unike palasskomplekset, best kjent for sine fresker og mosaikker, har med rette vært en UNESCO-verdensarv siden 1984. Etterpå kan du spasere rolig gjennom det gamle arabiske distriktet Albayzin, som ligger i en åsside like ved Alhambra. Herfra åpner det seg et fantastisk spektakulært panorama – med palasset og den mektige Sierra Nevada-fjellkjeden i bakgrunnen.

7. dag: Córdoba (UNESCO-verdensarv)

Córdoba (verdensarv)

Etter frokost reiser du videre i retning Madrid. På veien stopper du i Córdoba og besøker den vakre historiske byen sammen med reiselederen. Gamlebyen er en UNESCO-verdensarv. Du besøker bl.a. det jødiske kvarteret og tar en spasertur langs Calle las Flores. Høydepunktet i byen er uten tvil Mezquita. Den tidligere moskeen, bygget i 785, ble i det 13. århundre gjort om til kirke og preger bybildet i Córdoba. Så kommer du til Madrid og tilbringer den siste natten igjen på et 4-stjerners hotell i Spanias hovedstad.

8. dag: Hjemreise

I dag flyr du hjem til Norge full av flotte minner.

Inklusivytelser

 • Fly tur/retur med renommerte flyselskap² til Madrid
  Inkludert flyplass- og flypassasjeravgift, sikkerhetsgebyrer & transport til og fra hotellet
 • 7 overnattinger i dobbeltrom på utvalgte 4-stjerners hoteller (landets egen kategori)
  – 2 netter på 4-stjerners hotell i Madrid
  – 5 netter i en juniorsuite (60 m²) på eksklusive HOLIDAY WORLD RESORT på Costa del Sol med blant annet et attraktivt utendørsbasseng, oppvarmet innendørsbasseng, herlig spa-avdeling med badstue
  inkl. 7× rikholdig frokostbuffet
 • Fascinerende studiereise til Andalusia med verdensberømte kulturarvsteder!
 • Kvalifisert engelsktalende studiereiseledelse
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet


² f.eks. Iberia (Spanias største flyselskap), Finnair

Dine tilleggsytelser

Oppdagerpakke⁴:

Pakken inneholder de 3 unike heldagsutfluktene «Hvite landsbyer & Marbella», «Sevilla» og «Granada & Alhambra»: til kun 1990,– NOK per person.

Enkeltromstillegg:

2090,– NOK per person (med forbehold om tilgjengelighet).


⁴ OBS: Pakken «Oppdagerpakke» blir arrangert av vår partner og kan kun bestilles på stedet hos reiselederne. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i
NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Ditt eksklusive 4-stjerners HOLIDAY WORLD RESORT

Inkludert juniorsuite (60 m²) med havutsikt!

Information om Spania

Sammenlikning av temperaturer

JanFebMarAprMaiJunJulAugSepOktNovDes
Madrid111317192328333328231311
Oslo-3-23915202122181051

Viktig merknad:

I alle våre reiseland gjelder det til enhver tid, på grunn av COVID 19-pandemien, ulike hygiene-forskrifter og bestemmelser (bl.a. også bevis på vaksinasjon, restitusjon eller testing), som ev. også kan endre seg på kort varsel. Innreise-bestemmelsene kan også endres når som helst og på kort varsel. Av den grunn har vi satt sammen en oversikt over den viktigste informasjonen for din TSS-reise på https://www.tss-travel.no/reisesikkert/. Informasjonen blir selvsagt kontrollert og oppdatert regelmessig. Kontrollere også nettsiden til utenriksdepartementet før avreise (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/).

Beliggenhet:

Spania ligger sørvest for Pyreneene på den iberiske halvøya. Nabolandene er Portugal, Gibraltar, fyrstedømmet Andorra og Frankrike.

Statsstyre:

Parlamentarisk kongedømme. Kong Felipe VI overtok tronen 19. juni 2014. Nåværende statsminister, Pedro Sánchez, overtok regjeringen ledelsen 2. juni 2018.

Hovedstad:

Madrid

Religion:

Romersk-katolsk (over 90 %)

Språk:

Spansk (Castellano) er forankret i grunnloven som offisielt språk. I de uavgengige regionene Baskenland, Galicia, Katalonia og Valencia er det de regionale språkene som har forrang.

Klima:

Madrid: Høylandsklima; Meseta Central (680 m.o.h.): tørre, kalde vintre, varme somre (opp til 40°C); ved kysten: middelhavsklima hhv. atlanterhavsklima.

Elektrisitet:

I Spania er strømspenningen på 230 V vekselstrøm med en frekvens på 50 Hz. Det er ikke nødvendig med adapter på hotellet.

Lokaltid:

Hele Spania tilhører den middeleuropeiske tidssonen, det er Greenwich middeltid som gjelder + 1 time (GTM+1) samt sommertid.

Telefon:

Når du ringer til Norge er landskoden 0047 (+47). Ringer du fra Norge til Spania er landskoden 0034 (+34).

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Statsborgere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland trenger et pass (nødpass aksepteres også) eller nasjonalt ID-kort med reiserett, som er gyldig under hele oppholdet.Juridisk bindende informasjon og/eller informasjon om innreisebestemmelser som går utover disse henvisningene, får du bare direkte fra ambassaden eller konsulater i landet du skal reise til (www.regjeringen.no eller www.exteriores.gob.es/en).
Statsborgere fra andre land rådes til å sjekke visaforholdene på sine respektive ambassader. Du er selv ansvarlig for å søke om og fremvise et ev. nødvendig visa.
TSS Travel Service Scandinavia er ikke ansvarlig for verken innhold eller aktualitet på disse nettsidene.

Reiseledelse:

Guidene, som alle har en solid utdannelse, informerer utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelper deg gjerne med alle organisatoriske spørsmål. De står for tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen under det første informasjonsmøtet. Her får du nyttig informasjon om reisens forløp. Det er bare å glede seg:
Vi har satt sammen et variert program med mange høydepunkter, slik at du kan oppleve kulturen og mangfoldet i Spania og lære alt om landene og folket som bor i disse landene.

Ekstra pakker:

Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser. Vi vil anbefale at du sikrer deg følgened tilleggspakker. I den sammenhengen drar nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:
Oppdagerpakke*: Pakken inneholder de 3 unike heldagsutfluktene «Hvite landsbyer & Marbella», «Sevilla» og «Granada & Alhambra»: til kun 1990,– NOK per person.
Nytelsespakke*: Pakken inneholder 7× rikholdig aftensmat: til kun 990,– NOK per person.
* OBS: Pakkene er arrangert av vår partner. Kjøp er frivillig. Vær oppmerksom på at pakkene betales i lokal valuta og at de angitte priser i NOK kan variere noe på grunn av valutakurs. Prisene er angitt med forbehold om eventuelle prisendringer fra arrangøren som TSS ikke er informert om.

Valuta:

I Spania er euro offisiell valuta siden 2002. Valutakurs (mars 2023): 1 EUR = 11,20 NOK; 1 NOK = 0,09 EUR.

Banker/kredittkort:

Spania er medlem av EU og den europeiske valutaunionen. Det betyr at euro er det offisielle betalingsmiddelet i Spania. Du kan betale innkjøpene dine kontant eller med de vanlige kredittkortene og delvis med EC-/Maestrokort og PIN-kode. I den sammenhengen kan banken heve et gebyr. Undersøk dette hos din egen bankforbindelse.

Tollforskrifter:

Vennligst merk: Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Denne verdigrensa er den totale summen på varene du har handla, bortsett frå alkohol- og tobakksvarer. Informasjon over de norske tollbestemmelsene for innførsel av varer finner du på hjemmesiden til det norske tollvesenet: www.toll.no.

Sikkerhetsinformasjon:

Kriminalitet: I de store turistsentrene bør du være oppmerksom på lommetyver og småkriminalitet.
Det anbefales å deponere penger, pass, førerkort, flybilletter og andre viktige dokumenter på hotellet (for eksempel i hotellets safe) og bare ta med seg nødvendige midler for en dag av gangen (samt EC-kort eller kredittkort).
Reisende bør unngå masseansamlinger samt passe godt på verdigjenstandene sine på steder med mange turister som på flyplasser (også i sikkerhetskontrollen), jernbanestasjoner, t-baner, busser etc.

Helsetips:

Minst 8 uker før reisen må du sjekke de nyeste nasjonale medisinske henvisningene hos UD (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/). Hver nasjonale side inneholder informasjon om anbefalinger for vaksinasjon, aktuelle helserisikoer eller sykehusutbrudd, samt informasjon om medisinsk hjelp i utlandet.

Helsetjenester:

Spania har et godt utbygd helsevesen med både offentlige og private sykehus.
Innehavere av gyldig Europeisk helsetrygdkort har i nødsituasjoner rett til behandling (på offentlige sykehus) på lik linje med oppholdslandets borgere. Informasjon om helsetrygdkortet og hvordan man går fram for å skaffe dette finnes på Helse Norges nettsider.
Husk at helsetrygdekortet ikke dekker hjemreise, behandling i det private helsevesenet eller behandling av sykdommer som ikke er akutte.
Det anbefales derfor å tegne privat reise- og sykeforsikring før utreise. En god reiseforsikring skal blant annet dekke utgifter i forbindelse med skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall.
Kunden må også være sikker på at han eller hun er psykisk og fysisk i stand til å delta på den utvalgte reisen og plikter på forhånd å undersøke hva som kreves i så måte under denne reisen.

Med forbehold om feil og utelatelser / dato: mars 2023