5-stjerners-studietur fra

6790,- NOK

pr. person

Til reiseforespørsel

Tyrkia: Kappadokia

I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia

En 8-dagers studietur i det vakre Tyrkia for deg og din(e) ledsager(e)!

Antalya – Konya – Kappadokia – Göreme – Munkedalen


Tyrkia: Kappadokia – Bild 1 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Bild 1 Tyrkia: Kappadokia – Bild 2 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Bild 2 Tyrkia: Kappadokia – Bild 3 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Bild 3

Dato for reise / pris

Din reise

Bli med oss på oppdagelsesreise.
Opplev tyrkisk gjestfrihet i behagelige temperaturer.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 1 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 1

Dag 1: Reise til Antalya

Fly til Antalya med et velrenommert flyselsskap. På flyplassen møter du din norsk- eller engelsktalende guide. Deretter transfer til hotellet hvor du kan nyte en velkomstdrink.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 2 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 2

Dag 2: Konya (tidligere Ikonium) – Kappadokia

Vi reiser opp i de imponerende Taurusfjellene og kjører over det 1825 m høye Alacabel fjellpasset til Konya. Det tidligere Ikonium var av et av de største kristne samfunn på apostelens Paulus og den hellige Barnabas tid. Den tidligere seldsjukkiske hovedstaden er i dag en magnet for mennesker fra hele verden på grunn av sitt kristne og islamske opphav. Vi besøker klosteret til de dansende  dervishene som nå er et museum og valfartssted. Reisen fortsetter til Kappadokia.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 3 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 3

Dag 3: Kappadokia – Göreme – Cavusin

Vulkanutbrudd og vind og vær gjennom årtusner har skapt et eventyrlig landskap med bisarre sandsteinsformasjoner. Allerede for 2000 år siden begynnte regionens befolkning å forme sine hjem, kirker og underjordiske byer i myk stein. Friluftsmuseet i Göreme (UNESCO verdensarv) med sine mange klostre, hulekirker og veggmalerier er høydepunktet for enhver tur til Kappadokia. I den idylliske landsbyen Cavusin, som er kronet av en festning med mange grotteboliger, nyter vi den rolige tyrkiske hverdagen. Dagen avsluttes i den idyllisk beliggende landsbyen Cavusin hvor vi er invitert på smakfull tyrkisk te.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 4 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 4

Dag 4: Kappadokia – Munkedalen

Ferden går videre til Munkedalen, hvor vi - omgitt av vingårder og aprikostrær – begir oss inn i en magisk verden. Enestående steinformasjoner i en skiftende fargeprakt gir oss uforglemmelige øyeblikk. Denne fantastiske naturopplevelsen er rene gaven til begeistrede fotografer. Reisen fortsetter til den «skjulte landsbyen» Sinasos med sine gamle greske herskapshus som inviterer til en hyggelig spasertur. Vi avslutter dagens program med å besøke et tradisjonelt teppeverksted, hvor vi får et spennende innblikk kunsten å knytte tepper.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 5 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 5

Dag 5: Konya – Antalya

I regionen Kappadokia fi nnes mer enn hundre mystiske underjordiske byer. I en av disse labyrintartige byene undersøker vi hemmelighetene i det underjordiske samfunnet. Langs den historiske silkeveien fi nnes en rekke palasser (seraier) fra middelalderen. Ved et besøk lærer vi mer om de sosiale aspektene ved disse allmennyttige bygningene. Reisen fortsetter gjennom Taurusfjellene til Antalya.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 6 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 6

Dag 6: Antalya & gamlebyen

I dag konsentrerer vi oss om Antalya, hovedstadten i denne middelhavsregionen. Byen som er velsignet med sol hele året, kan by på en rekke fl otte kulturhistoriske og naturlige severdigheter. Etter en utførlig sightseeing besøker vi gamlebyen i Antalya. I de labyrintliknende, trange gatene omgitt av bougeinvilla og vakre tyrkiske herskapshus, vil du kunne fornemme den uforlignelige mediterrane hverdagatmosfæren. Deretter besøker vi en smykkefabrikk og et lærvareverksted hvor du har anledning til å handle. Overnatting i området ved Antalya.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 7 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 7

Dag 7: Fridag

I dag har du muligheten til riktig å slappe av. Du kan benytte deg av hotellets velværetilbud, legge inn en pause ved svømmebassenget eller myke opp musklene i et tradisjonelt tyrkisk dampbad. Stranda inviterer
til en koselig rusletur, omgivelsene byr på mange interessante natur- og kulturopplevelser og du kan berike tyrkiaminnene dine med ett av de eksklusive programtilbudene fra det lokale reiseagenturet.

Tyrkia: Kappadokia – Tag 8 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Tag 8

Dag 8: Hjemreise

Transfer til flyplassen og fly til Norge.


Kulturelle høydepunkter

Tyrkia: Kappadokia – Highlight 1 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Highlight 1

Antalya

Med sine utallige landskaplige og kulturelle skatter er Antalya (i antikken: Attaleia) en av de største og mest turbulente byene i Tyrkia. I tillegg er byen ved den tyrkiske middelhavs-kysten, sentrum for kultur og turisme i dette området. De viktigste ruinene her er den romerske bymuren og den imponerende Hadrians-porten. Gamlebyen Kaleici troner høyt over strendene. Herfra har man en fantastisk utsikt over havna og det mørkeblå havet.

Tyrkia: Kappadokia – Highlight 2 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Highlight 2

Kappadokia

Kappadokia er hjertet i Sentral-Anatolia, et eventyrlig landskap av erodert tuffstein (herdet vulkanaske). Kappadokias landskap oppsto for ca. 30 millioner år siden da vulkanene i området spredte aske ut over hele regionen. Asken herdet og ble til det lett eroderbare materialet tuff. I løpet av tidene ble denne tuffsteinen slitt bort av vær og vind, og det oppsto bisarre steinformasjoner som ”fe-skorsteinene” ved Urgup. Med sine 300 kvadratkilometer er Kappadokia i dag et yndet reisemål for turister.

Tyrkia: Kappadokia – Highlight 3 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – Highlight 3

Göreme-dalen

Göreme-dalen kan rose seg av å ha den største samlingen av kirker og klostre hugget inn i klippeveggen. Fra og med det 9. århundret ble det gravet ut ca. 30 kirker i den porøse og lette vulkantuffsteinen. Mange av dem inneholder kunstferdige bysantiske fresker som viser scener fra det Gamle og det Nye Testamentet. Den tyrkiske regjeringen erkjente dalens kulturelle betydning, restaurerte hulene og etablerte friluftsmuseet Göreme. UNESCO har erklært Göreme-dalen som en del av verdens kulturarv.

Dato for reise / pris

Dato for reise / pris

Inklusivytelser

Tyrkia: Kappadokia – 1 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – 1
 • Charterfly tur/retur Antalya med det velrenommerte flyselskapet Freebird (eller lignende)
 • Transfer fra og til flyplassen
 • Velkomstdrink
 • 7 overnattinger på utvalgte 4- og 5-stjerners-hoteller (etter tyrkisk standard)
 • 7 x rikholdig frokostbuffet
Tyrkia: Kappadokia – 2 I apostlenes fotspor gjennom Kappadokia – 2
 • Rundreise i våre moderne busser med aircondition
 • Høyskoleutdannede norsk- eller engelsktalende guider
 • Eksklusiv reisehåndbok Tyrkia
 • Helsepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet

Dine tilleggsytelser

Kultur og nytelse

Pakken inneholder alle inngangsbilletter og guiding på severdighetene samt middag hver dag. Pris 990,– NOK pr. person (kan bookes på stedet)

Vi anbefaler at du sikrer deg kultur- & nytelsespakken når du kommer frem, da noen av hotellene på rundreisen ligger svært idyllisk til og derfor noe utenfor allfarvei hhv. tettstedene.

Enkeltromstillegg

990,– NOK pr. person / uke (med forbehold om tilgjengelighet)

Dato for reise / pris

Dato for reise / pris

Tyrkia - Kappadokia

Klimatabell for Antalya


JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Lufttemperatur 19 20
21
24 30
32 36 34 31 29 26 21
Vanntemperatur 16 16 17 17 20 23 25 27 25 23 20 17

Hovedstad:

Ankara

Regjeringsform:

Uavhengig republikk siden 1923. Grunnloven er fra 1982, sist endret i 2010. Nasjonalforsamlingen består av 550 medlemmer som velges direkte hvert femte år.

Religion:

Islam samt en liten kristen og en liten jødisk menighet.

Språk:

Det offisielle språket er tyrkisk. I byer og turistområder snakkes det ofte tysk, engelsk og fransk.

Klima:

Subtropisk klima langs Egeerhavskysten hele året, med temperaturer på 30 grader om sommeren og 12 til 15 grader om vinteren. Lette sommerklær og ull for kveldstiden anbefales.

Strøm:

Det er 220 volts strøm og det benyttes samme type stikkontakt som i Norge.

Tid:

Tidsforskjellen mellom Norge og Tyrkia utgjør pluss en time hele året.

Telefon:

Landskoden til Tyrkia er 0090, dropp null før det lokale telefonnummeret. Når du ringer fra Tyrkia til Norge, ring 0047 og så lokalt telefonnummer.

Innreisebestemmelser for norske statsborgere:

Aktuelle innreisebestemmelser for Tyrkia

Innreisebestemmelser: Det er visumplikt for norske statsborgere og statsborgere fra de fleste EU/EØS medlemsland. Det kan kun søkes om innreisevisum til Tyrkia på nettet via www.evisa.gov.tr før avreise. Fra og med den 10.04.2014 kan visum ikke lengre kjøpes på flyplassen ved ankomst til Tyrkia. For opphold over 90 dager må det søkes visum hos den tyrkiske ambassaden i Oslo.

Du må ha gyldig pass. Reisende med andre reisedokumenter enn ordinære norske pass eller ordinære pass fra andre EU/EØS medlemsland må selv undersøke om de trenger visum for innreise og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse. Med norske blå utlendingspass må det søkes om visum via den tyrkiske ambassaden i Oslo i god tid før planlagt reise.

Innreisebestemmelsene kan endres og TSS Travel Service Scandinavia AS prøver å holde informasjonen oppdatert. Vi anbefaler alle reisende på det sterkeste å ta direkte kontakt med den tyrkiske ambassaden eller med tyrkisk konsulatseksjon, Halvdan Svartes gate 5, 0244 Oslo, tlf. 22128760, rt.vog.afmTOBMAPS]ta[ITNAolso.yssabme, http://oslo.emb.mfa.gov.tr/.

Nærmere informasjon om reisemålet kan også finnes på Utenriksdepartementets sider www.landsider.no.

 

Land og folk:

Nesten ingen land har en så rik historie som Tyrkia. I dag er Tyrkia et moderne demokrati hvor turismen spiller en stadig viktigere rolle. Et besøk i en tyrkisk basar hvor du vil kunne oppleve den spesielle, orientalske atmosfæren, hører med
på en reise i Tyrkia.

Teppe-, smykke og lærvarehåndverket er faste, delvis århundregamle bestanddeler av den orientalske kulturen. I løpet av rundreisen vil vi derfor besøke et smykke-manufaktur, en lærvareforretning samt et tradisjonelt verksted for håndknyttede tepper. Her erfarer du det som er verd å vite om kunsten å knytte tyrkiske tepper og ser med egne øyne hvordan et håndknyttet teppe er blitt til gjennom generasjoner. Under visningen får du se framstilling av silketråden, plantefarging av garnet og den filigrane og tidkrevende knyttingen med den kjente «tyrkiske knuten». Under besøkene i de forskjellige manufakturene har du 1-2 timers tid til rusle rundt og betrakte varene.

I Tyrkia er det vanlig å prute. Men dersom du ikke er interessert i å kjøpe noe, vil selgeren akseptere et klart nei. Det er ikke vanlig å prute i de store varehusene eller på supermarkedet. Dette gjelder også på markedene hvor bøndene fra regionen selger grønnsakene sine.

Reiseledelse:

Guidene som alle har en solid utdannelse, vil informere utførlig om land, folk, historie, kultur etc. og hjelpe deg med alle organisatoriske spørsmål. De foretar tildelingen av hotellrommene og ser frem til å ønske deg velkommen med en velkomstdrink under det første informasjonsmøtet. Her vil du få nyttig informasjon om reisens forløp. Du har lov til å glede deg: Vi har satt sammen et programm med utallige høydepunkt som vil gi deg muligheten til å oppleve det kulturelle
og landskaplige mangfoldet i Tyrkia samt lære mye om land og folk. Reisen din inneholder allerde mange inklusive ytelser. Du kan oppgradere ferien din etter ønske ved å velge forskjelige tilleggsytelser på stedet. Siden enkelte av hotellene ligger svært idyllisk til, og derfor noe utenfor allfarvei hhv. tettstedene, vil vi anbefale at du sikrer deg følgened tilleggspakker når du kommer frem. I den sammenhengen drar nytte av spesielt gunstige innkjøpsbetingelser:

Kultur og nytelse:
Pakken inneholder alle inngangsbilletter og guiding med lisensierte guider på serverdighetene jf. programmet:
Mevlana-museet, friluftsmuseet Göreme, den underjordiske byen, Sinasos, Cavusi–n, Munkedalen, Uchisar, Duedalen, Dervent-dalen, Avcilar, sightseeing i gamlebyen i Antalya samt middag hver dag: kun NOK 990,– pr. person.

Oppdagerpakken:

Pakken inneholder 5 x lunsj samt følgende tilleggsarrangementer:
Båttur på Manavgat-elven (inkl. lunsj), kappadokisk aften (inkl. lokale drikkevarer og showprogram), showet „De dansende dervisjene“: kun NOK 820,– pr. person.

Valuta / banker / kredittkort:

Valutaen i Tyrkia heter Yeni tyrkiske lira („Nye tyrkiske lira“)

Valutakurs: 1 NOK = 0,35 TRY, 1 TRY = 2,84 NOK (juni 2014)

Penger kan veksles i banker eller på de større hotellene.
Åpningstider banker: Mandag til fredag kl. 08:30-12:00 og 13:30 til 17:00. Uttak fra minibanker med populære internasjonale kredittkort som Visa, Mastercard, American Express og liknende er kun delvis mulig. Kredittkort blir allment akseptert i store hoteller, butikker og hos de internasjonale bilutleierne.

Tollforskrifter:

Innførsel av valuta er tillatt ubegrenset, utførsel inntil for tilsammen 5.000 US Dollar eller tilsvarende verdi i tyrkiske lira.

Reisende til Tyrkia kan ha med personlige smykker opp til en samlet verdi på 15.000 US Dollar. Har du med verdier ut over dette, skal du gi melding på et skjema som du får hos Tollvesenet. Kjøper du smykker i Tyrkia husk å få utstedt varesertifikat.

I tillegg kan du ha med følgende varer ved innreise i Tyrkia: Gjenstander til personlig bruk herunder medisinsk utstyr og helseartikler, og i tillegg gaveartikler opp til en samlet verdi på 2.250 NOK (barn under 15 år 1.100 NOK).

OBS!

Tyrkiske myndigheter straffer hardt erverv, eierskap og utførsel av „kultur-og naturarv», som behandles som statens eiendom. I tillfelle av lovbrudd kan også turister dømmes til flere måneder varetekt og høye kausjoner (for tiden omtrent 67.300 NOK). Dette gjelder også for antikviteter hhv. gjenstander som ser gamle ut og tilsynelatende er av liten verdi. I enkelttilfeller har dette ført til fengselstraff. Derfor advares det mot å ta med seg eller kjøpe antikviteter, gamle mynter, fossiler, osv.

For ytterlig information se Tollvesenets hjemmside www.toll.no.

Helse:

For voksne som er grunnvaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt er det hensiktsmessig å oppdatere disse vaksinene sammen med reisevaksinasjon og rådgivning.

For turistreiser opptil 3-4 uker i Tyrkia anbefales i tillegg vaksine mot Hepatitt A.

Mat og drikke:

Forurenset mat og vann kan gi infeksjoner, vanligvis i form av diaré og oppkast. Smittestoffene drepes ved koking og steking. Hvis maten blir stående lunken, kan den forurenses på nytt. Vær på vakt mot kalde sauser, upasteuriserte melkeprodukter, ikke-meieripakket iskrem, mat tilberedt av rå egg (majones, desserter), salat, rå skalldyr og halvstekt eller rått kjøtt.

Du kan trygt spise nytillaget kokt eller stekt mat som fortsatt er varm, likeså frukt og grønnsaker som du selv skreller.

Du kan drikke nykokt, varm te og kaffe og (mineral-) vann fra flasker du selv åpner. Det frarådes vanligvis å drikke vann fra springen.

Faste medisiner:

Bruker du legemidler av noe slag, er det lurt å ta med nok for hele oppholdet. Legemidler i utlandet går ofte under et annet salgsnavn enn det som brukes i Norge, og kan derfor være vanskelig å få tak i.

Husk å plassere livsviktige legemidler i håndbagasjen!

For å unngå problemer i tollen, er det for visse legemidler sikrest å ha legeerklæring (på engelsk) om at disse er nødvendige for deg.

Sykeforsikring:

Legebesøk og sykehusopphold kan bli svært dyrt i utlandet. Tegn derfor syke- og ulykkesforsikring før reisen. Europeisk helsetrygdkort dekker ikke utgifter til helsetjenseter ved reiser til Tyrkia.

For ytterlig informasjon se Folkehelseinstituttets sider på www.fhi.no, kapittel „Reisevaksinasjon Europa“ og rådgiveren «God råd for god reise»

Funksjonshemmede:

Det gjøres oppmerksom på at reisen ikke er egnet for rullestoler og rullator

 

Med forbehold om feil og utelatelser / dato: juni 2014

Dato for reise / pris

Dato for reise / pris

Annen informasjon

Bergen

Kontakt:
Bergen Lufthavn, Flesland
Flyplassvn 555
5258 Bergen

Flyplasskode: BGO
www.avinor.no/lufthavn/bergen


Bil til og fra flyplassen

Fra Bergen sentrum følger du Riksvei 580 / E39 mot Flesland. Turen tar ca 30 min. Søk i veikartet på flyplassens hjemmeside for kjørebeskrivelse fra din adresse.

Informasjon om parkering finner du på flyplassens hjemmeside.


Buss til og fra flyplassen

Flybuss

Første avgang fra sentrum går kl 03.50. På hverdager er det avganger hvert 15. minutt fra kl 06.00-23.00. Siste avgang fra flyplassen er alltid tilpasset gjeldende flyprogram. Flybussen følger to ulike trasèer til sentrum (lørdager går alle busser via Fjøsanger):

 • Via Fjøsanger
 • Via Oasen/Fyllingsdalen
Priser: 100,- voksen og 50,- barn (inntil to barn gratis ifølge med voksen)

160,- t/r for voksne
Reisetid: ca. 30 minutter
Info: Flybussen.no

Rutebuss

Disse bussene stopper ved flyplassen:

 • Rute 23 til Loddefjord og Storavatnet
 • Rute 56 og 57 til Nesttun

Priser og rutetider: tlf 177 eller skyss.no.
Påstigning Flesland: Plass nr 4 etter SAS Flybussen.


Båt til og fra flyplassen

Fra Flesland kai går det hurtigbåt til:

 • Stord - Haugesund - Stavanger
 • Austevoll - Sunnhordaland
 • Austevoll(pdf)
 • Rosendal

Se tide.no for rutetider.

Bergen Minibuss Service går i rutetrafikk mellom flyplassen og kaia. Avgang fra tredje holdeplass til høyre ut fra terminalen.


Taxi til og fra flyplassen

Taxiholdeplassen finner du rett overfor hovedinngangen.

Priser: 300-350,- til sentrum
Reisetid: 20-30 minutter
Bestilling: Bergen Taxi (tlf. 07000)

Norgestaxi (tlf. 08000)

Taxi1 (tlf. 05501)

Bryggen Taxi (tlf. 55 70 80 90)

HanseMerkur reiseforsikringen

HanseMerkur

Dette inneholder reiseforsikringen din:

Gjelder kun for tjenester som bookes gjennom TSS Travel Scandinavia AS. Avtales samtidig med bookningen eller senest 30 dager før reisen begynner. Hvis det er færre enn 30 dager mellom bookningsdag og avreise, må forsikringen avtales senest 3 virkedager etter bookningen.


TSS Premiumbeskyttelse (maks 17 dager)

AVBESTILLINGSFORSIKRING

Hvis du av en forsikret grunn må trekke deg fra en booket reise, erstatter vi de kansellerings– kostnader /merkostnader i forbindelse med reisen til reisemålet som inngår i reiseavtalen.
Forsikrede grunner er bl.a.

 • alvorlig skade etter ulykke
 • uventet og alvorlig sykdom
 • død
 • tap av arbeidsplass
 • nytt arbeidsforhold
 • bytte av arbeidsplass

Ingen egenandel! Eneste unntak: Ambulante behandlinger Her beløper egenandelen seg til 20% av skaden som skal erstattes, minst 200,– NOK pr. forsikret person.

ULYKKESFORSIKRING

Hjelp i et nødsfall som den forsikrede kan komme opp i på reise, f.eks. i forbindelse med straffeforfølgelse.

Øyeblikkelig hjelp hele døgnet:
Nød-servicetelefon overalt i verden:

Tlf +49 (221) 8277 9898

REISESYKEFORSIKRING

Forsikringen dekker kostnader for:

 • ambulant og stasjonær legebehandling i utlandet
 • legemidler og bandasjemateriale samt ulykkesrelaterte hjelpemidler, forordnet av lege
 • medisinsk forsvarlig syketransport tilbake til hjemlandet, forordnet av lege
 • ingen egenandel

FERIEGARANTI (REISAVBRUDDSFORSIKRING)

Dekker ekstra returkostnader ved for tidlig eller for sen tilbakereise - hvis reisen avbrytes i løpet av første halvdel av den forsikrede reisen (maksimalt i løpet av de første 8 dagene) dekker vi hele den forsikrede reisen, senere dekker vi reisekostnaden andelsvis. Reisetjenester som ikke benyttes p.g.a.for sen ankomst dekkes også.
Forsikrede grunner er bl.a.

 • alvorlig skade etter ulykke
 • uventet og alvorlig sykdom
 • betydelig skade på eiendom
 • forsinket transportmiddel
 • naturkatastrofer og naturpåvirkning på feriestedet

(Om egenandel, se reise-avbruddsforsikring)

REISEGODSFORSIKRING

Forsikringssum

 • for enkeltpersoner: 15.000,– NOK
 • or familier*: 30.000,– NOK
 • ingen egenandel

* Som familie regnes maks. to voksne og minst ett mindreårig barn (uavhengig av slektskapsforhold) - inntil fylte 21 år - til sammen inntil syv personer.

REISEANSVARSFORSIKRING

Dekningssum:

 • fast beløp inntil 11,5 mill. NOK overalt i verden
 • inntil 190.000,– NOK for skade på leiet eiendom

(Med fradrag for egenandel)


TSS Premiumbeskyttelse forlengelse (inntil 42 dager)

FERIEGARANTI (REISAVBRUDDSFORSIKRING)

REISEGODSFORSIKRING

ULYKKESFORSIKRING

REISEANSVARSFORSIKRING

REISESYKEFORSIKRING

se ovenfor


TSS Reise-avbestillingsforsikring

AVBESTILLINGSFORSIKRING

Dekningsomfanget beskrives ovenfor, under reise-avbestillingsforsikring.

 

Oslo

Kontakt:
Oslo lufthavn, Gardermoen
Edvard Munchs veg
2060 Gardermoen

Flyplasskode: OSL
www.osl.no


Bil til og fra flyplassen

Det er enkel adkomst til flyplassen fra E6 med fire-felts motorvei helt fram til Terminalen. Følg skiltingen til Gardermoen på E6 fram til avkjøring mot riksveg 174. Følg skiltingen videre mot ‘Terminal’ helt frem til flyplassen.

Informasjon om parkering finner du på flyplassens hjemmeside.


Tog til og fra flyplassen

Flytoget

Flytoget reiser til / fra stasjonene Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen, Nationaltheatret, Oslo S og Lillestrøm.

Flytoget på din mobil: wap.flytoget.no

Pris- og ruteinformasjon finner du hos Flytoget.

NSB

Alle NSB Regiontog på strekningen Skien - Oslo - Lillehammer - Trondheim går via Oslo Lufthavn. Det samme gjør NSB Lokaltog på strekningen Kongsberg - Eidsvoll.

Pris- og ruteinformasjon finner du hos NSB.


Buss til og fra flyplassen

Ruter

Ruter-bussene har avganger til / fra Oslo Lufthavn og en rekke stoppesteder i flyplassens nærområde. Pris- og ruteinformasjon finner du hos Ruter og Trafikanten

SAS Flybussen

Flybussen kjører tur-retur Oslo sentrum – Oslo Lufthavn hvert 20. minutt alle dager. Pris- og ruteinformasjon finner du hos Flybussen.

Flybussekspressen

Flybussekspressen kjører ruter til / fra Majorstuen, Bekkestua, Ski og Fredrikstad. Pris- og ruteinformasjon finner du hos Flybussekspressen.

Nettbuss

Nettbuss har avganger til / fra Kongsvinger, Årnes og Oslo Lufthavn. Nettbuss har også shuttlebusser til / fra hotellene knyttet til flyplassen. Pris- og ruteinformasjon finner du hos Nettbuss, for informasjon om shuttlebuss se her.

Askeladden Reiser / Gardermobussen

Askeladden Reiser kjører flybuss på strekningen Sundvollen - Hønefoss - Jevnaker - Lunner - Oslo Lufthavn. Pris- og ruteinformasjon finner du hos Askeladden Reiser.

TIMEkspressen

TIMEkspressen kjører ruten Gjøvik - Skreia - Oslo Lufthavn - Oslo. Pris- og ruteinformasjon finner du hos TIMEkspressen.


Taxi til og fra flyplassen

Hvis du skal ta taxi fra flyplassen anbefales det å oppsøke taxiskranken som finnes i ankomsthallen. Taxiskranken har oversikt over fastprisene som de forskjellige selskapene opererer med til ulike steder i Norge. De er også behjelpelige med å bestille den drosjen du ønsker å kjøre med.

Taxiholdeplassen finner du rett utenfor ankomsthallen på flyplassen. Nedenfor finner du en oversikt over selskapene som utfører henting og avlevering ved Oslo Lufthavn Gardemoen.

Oslo Taxi Tlf 02323
Norges Taxi Tlf 08000
Taxi 2 Tlf 02202
Christiania Taxi Tlf 02365
City Taxi Tlf 02322
By Taxi Tlf 45 80 45 45
Øvre Romerike Taxi Tlf 03550
Nedre Romerike Taxi Tlf 09080
Asker og Bærum Taxi Tlf 06710
Follo Taxi Tlf 64 85 68 68

Sjekkliste før avreise

Under finner du en liste over de viktigste tingene du bør ta med deg på reisen din. Vi ønsker en god reise!

Viktige dokumenter

 • adressebok
 • pass
 • reisedokumenter
 • kopier av dokumenter
 • hotellkupong
 • flybilletter
 • opplysninger om reisemålet

Penger

 • utenlandsk valuta
 • telefonnummer for sperring av bank- og kredittkort
 • bankkort
 • kredittkort

Reiseapotek

 • desinfeksjonsmiddel
 • sårkrem
 • plaster
 • smertestillende legemiddel
 • reisesyketabletter
 • personlige legemidler

Hud og hygiene

 • tannbørste, tannkrem
 • hårbørste, kam
 • hudkrem
 • barbermaskin, aftershave
 • sjampo
 • andre hygieneprodukter
 • solkrem
 • aftersun krem

Underholdning

 • mp3-spiller
 • magasiner, bøker
 • mobiltelefon, oversikt over utenlandske priser
 • kortspill
 • digitalkamera, minnekort
 • batterier

Annet

 • reservebriller
 • vekkerklokke
 • solbriller
 • reiseproviant
 • sysett
 • reisehåndbok, veikart

Dette bør ordnes før avreise

 • skru av varmen
 • be noen om å passe huset
 • be noen om å passe ditt husdyr
 • legg inn beskjed på telefonsvareren
 • stop avisabonnementet
 • be noen om å vanne blomstene

Keine Dokumente gefunden.